|

Binnenkort beschikbaar: Allergiechecker op je smartphone

Sinds de komst van de smartphone zit iedereen met een voedselallergie te wachten op een app waarmee je makkelijker voedsel in de supermarkt controleert op allergenen. En die is er nu bijna!

Allergie Checker
Onder de naam Allergie Checker wordt er een app ontwikkeld door Wageningen UR Food & Biobased Research in samenwerking met de Stichting Voedsel allergie. De app zal bestaan uit 2 onderdelen: een portaal die je via je laptop of tablet waarin je in een beveiligde omgeving je allergieën invoert en in welke mate je er last van hebt. Daarnaast een app voor op je smartphone. Deze koppel je aan je persoonlijke profiel. Met je smartphone ga je de supermarkt door en het enige wat je hoeft te doen is barcodes scannen. De app laat dan meteen zien of het product wel of niet geschikt is voor jou.
airmagazine-voedselallergieIngrediënten
Bij lancering zal de Allergie Checker beschikken over informatie van 30.000 artikelen. Deze informatie komt af van het Voedingscentrum, Jumbo en Sodexo. Op den duur zal het aantal artikelen vergroot worden.

Mede mogelijk gemaakt door
Naast dat er mensen met voedselallergieën betrokken zijn bij de ontwikkeling van de app leveren het Voedingscentrum, FoodShopper, Sodexo, Jumbo Supermarkten, LEI Wageningen UR en ICT-ontwikkelaars Noldus, Q-Ray en Mobihealth een bijdrage.

Verschijningsdatum allergiechecker onbekend
Persoonlijk snap ik niet dat deze app niet veel eerder is gemaakt, en ik kijk er dan ook met smart naar uit naar de lanceringsdatum. Helaas is deze nog niet bekend. Momenteel wordt er door een aantal mensen een prototype getest. Vanuit Air volgen we de ontwikkelingen met grote belangstelling en houden je op de hoogte!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on oktober 30 2013. Filed under Gadget, Media, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021