|

Fair Isle, dè winter trend van 2011

Wanneer je al bent wezen shoppen om je wintergarderobe wat nieuw leven in te blazen, dan is het je vast al opgevallen. De heerlijk-met-warme-chocomel-door-de-sneeuw-banjeren-chunky truien en vesten met ingebreide patronen, ook wel fair isle genoemd, zijn hot.

Traditionele breitechniek
Fair isle is een traditionele breitechniek vernoemd naar een klein eilandje in het noorden van Schotland, waarbij met meerdere kleuren (max 5) een patroon wordt gebreid. old-picture-original-fair-isle In eerste instantie, net als bij bijvoorbeeld de schotse ruiten, de benaming die gebruikt werd voor de karakteristieke patronen van sec dit eiland. Nu inmiddels uitgegroeid tot een algemene noemer, waar bijvoorbeeld ook de Noorse vesten met ingebreide ijssterren onder vallen.

Prince of Wales als trendsetter
De fair isle was vroeg vorige eeuw al populair. The Prince of Wales, later bekend als Edward VIII was in 1921 al de trendsetter door met een fair isle spencer in het openbaar te verschijnen. Afgelopen jaar was hij in de bioscopen te bewonderen in de film King’s Speech en Madonna doet er dit jaar nog een schepje boven op met W.E.Dat de traditionele fair isle ook tijden heeft gekend dat ze vooral met nerdy of old fashioned bestempeld werd, blijkt wel uit het feit dat de Gumbys uit Monty Python’s Flying Circus altijd spencers met deze specifieke dessins droegen.

Preppy is hot
Maar tegenwoordig is nerdy of preppy gewoon cool. Designers als Ralph Lauren en Tommy Hilfiger hebben preppy en daarmee ook de fair isle sweaters weer op de kaart gezet. En niet alleen voor heren hè dames! Ook voor ons ladies is er inmiddels genoeg keus. Ben je het warmbloedige type dat niet graag dikke truien draagt. Er zijn ook sjaals, handschoenen en zelfs rokjes met deze kleurrijke patronen te koop.

Tip voor Ben Saunders
En wil je über hip bezig zijn, scoor dan zo’n varsity baseballjack met fair isle. Misschien iets buiten budget ($1650), maar dan heb je wel meteen 2 trends in een te pakken! Goeie tip trouwens voor de #1 baseballjack-liefhebber en Air-vriend Tattoo Ben…[nggallery id=16]

Posted by on oktober 15 2011. Filed under Media, Media/Infotainment, Uitgelicht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Fair Isle, dè winter trend van 2011”

  1. Het is allemaal jouw schuld, ik moest en zou iet Fair Isle- achtigs hebben. Gelukkig heb ik een gebreid vest gescoord, is mijn shopdrift ook weer ingetoomd ;)

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid