|

Geschikte vogels als je allergisch bent

Allergie, astma en huisdieren zijn niet zo’n goede combinatie. Ik zette een aantal huisdieren op een rij waar je waarschijnlijk geen last van hebt.

Allergieën en toch een huisdier?

Ik ben ik iemand die graag een dier om zich heen heeft. Onder ander voor de gezelligheid en het contact. Nu heb ik de pech allergisch te zijn voor zo’n beetje alles met haar. En knuffelen met een slang is nou niet bepaald aan me besteed.

Allergisch voor haren, maar niet voor veren

Ik heb twee Catharina- parkieten. Niet dat deze speciaal anti- allergisch zijn, maar ik heb gelukkig geen last van veren. Nu hoor ik je vragen: ‘Wat is er nou zo leuk aan een vogeltje in een kooitje?’ Nou, eerlijk gezegd niet zoveel. Maar als je een parkiet van jongs af aan aan je hand laat wennen en regelmatig vrij rond laat vliegen, zul je merken dat je veel plezier hebt aan een tamme vogel. Ik kan mijn parkiet TomTom kriebelen tot ik een ons weeg, hij gaat soms mee onder de douche en baddert dan mee, hij kruipt in jaszakken en capuchons en weet mijn papieren tot confetti te versnipperen. Als hij eruit is dan wijkt hij geen moment van mijn schouder of hoofd.

Allergie tip
Ben je allergisch, maar kun je wel tegen vogels? Let op de de bodembedekking van de kooi. Berkensnippers leveren veel minder stof en allergische reacties op dan schelpenzand.

airmagazine-astma-allergie-hooikoortsAllergisch en toch een hond of kat?

In de volgende artikelen vertel ik je welke andere huisdieren vaker geschikt zijn voor mensen met een allergie ,astma of copd.

Lees ook:
Sanne Kraaykamp over haar Spynxen
Geschikte katten als je allergisch bent
Allergisch? Neem een parkiet als huisdier
Geschikte honden als je allergisch bent

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 16 2012. Filed under Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Comments for “Geschikte vogels als je allergisch bent”

 1. dit is echt een leuke post, ik ga hem doorgeven aan m’n zusje. zij heeft astma en is GEK op katten. Van mijn Brits kortharen gaat ze wel altijd niesen, maar misschien moet ze een andere ras nemen

 2. Leuk artikel, maar niet helemaal volledig. Zelf fok ik (semi) naaktkatten en ik krijg vaak de vraag of mijn katten “anti”allergisch/ hypo allergeen zijn. Helaas is dit niet het geval.

  Een allergie kan worden veroorzaakt door haar, maar meestal door eiwitten die afkomstig zijn van huidschilfers, speeksel en urine. De allergenen kunnen na twee jaar nog aanwezig zijn in huis, dit ondanks het feit dat de kat- of hond al lang uit huis is.

  Zelf ben ik ook allergisch voor mijn katten, maar heb na al jaren gemerkt dat ik immuun geworden ben voor mijn eigen dieren.

  Een goede tip is zeker om eens bij een cattery langs te gaan om te testen of je allergisch bent of niet.

 3. Hoi..
  Ik wilde ook reageren op dit leuke stukje.
  Ik heb vroeger altijd een hond (whippet) en een kat gehad.
  Ging goed. Hond sliep in bed en kat erop.
  Toen ik een vriendje kreeg en ik daar vaak kwam merkte ik dat ik allergisch was voor de 2 labradors. Binnen 20 minuten had ik astma en had ik ventolin nodig.
  Toen ik op mezelf ging wonen nam ik een kat. Ook dat ging niet goed en de kat mocht bij mijn moeder wonen.
  Toen ik kinderen had besloten we voor de labradoodle te gaan. Eerst uitgetest en dat ging goed. Na een lange wachttijd en 2000 euro verder moesten we de pup al na twee weken herplaatsen.
  Waarschijnlijk toch de labradoreiwitten uit speeksel..huidschilfers en urineresten. Niet voor de haren want die vallen niet uit.
  Dan toch maar weer een whippet..m.immers daar ben ik nog nooit allergisch voor geweest en de allerliefste honden die er bestaan vind ik. Inderdaad…in het begin leek het redelijk te gaan. Maar hoe langer ons lief hondje er was…hoe meer ik het benauwd kreeg en hoe meer medicijnen ik nodig had. Na een jaar en veel tranen dit super lieve hondje moeten herplaatsen. Ik kon ze echt niet weg doen….maar toen ik eenmaal een super goed plaatsje voor haar had gevonden werd het een beetje makkelijker.
  We hebben al een tijdje een australische kat in huis en dat gaat heel goed. Alhoewel ze nu ouder wordt plast ze af en toe binnen en nu merk ik dat de astma af en toe terug komt. Dus ik denk wel degelijk dat allergieen erger worden door urine. En bij de ene hond/kat heb je geen last en van de andere meer. Het ene jaar meer en het andere jaar minder. Je went aan de allergie van een beest of het wordt erger.
  Voor ons nu dus een lieve kat en 3 zijdehoentjes in de tuin! Maar helaas nooit meer een hondje.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021