|

Google Maps vs Apple Maps

bits&bites

Leuke games, handige apps om foto’s te bewerken, apps voor je administratie….Airmagazine houdt je met Bits&Bites regelmatig op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Google Maps vs Apple Maps

ios6-apple-mapsHet is u denk ik niet ontgaan. Door de komst van de vele smartphones en Apps is er een hevige strijd ontstaan tussen grote merken en app-bouwers. Een laatste ontwikkeling is oorlog tussen map applicaties. Google maakt natuurlijk Google Maps, een hele populaire dienst die op elke smartphone te vinden is… Of was. Sinds iOS 6 heeft Apple naast de YouTube app ook de kaarten applicatie vervangen voor een eigen alternatief, Apple Maps. De nieuwe kaarten applicatie ziet er heel erg gelikt uit. Kaarten laden sneller en zijn vector based. Met vector kaarten kan je veel meer inzoomen voor een gedetailleerde kijk op de wereld.

Samenwerking met Tomtom en Yelp

apps-vrouwen-airmagazineNadat Apple iOS 6 had uitgebracht kwam er echter een storm van kritiek.
De applicatie is in vergelijking met Google Maps minder compleet, met hier en daar zelfs fouten. Wegen die verkeerd liggen en steden op een rare plek. Waar haalt Apple deze informatie vandaan? Apple werkt samen met twee bedrijven, TomTom en Yelp. Nu kennen we Tomtom allemaal wel, naar Yelp is een app die in Nederland nog niet vaak wordt gebruikt.

Yelp kan je een beetje vergelijken met Foursquare. Je kan inchecken op plaatsen en deelt dat met je vrienden. Echter heeft Yelp ook wat meer functies, zoals het beoordelen van de plek, tips achterlaten en het toevoegen van gegevens als openingstijden. De beoordeling wordt gezien als “review” en geeft een kijk in het bedrijf. Apple Maps haalt daar zijn gegevens vandaan, dus hoe meer plaatsen in Yelp, hoe meer er staan in Apple Maps.

Categorie: Diensten
Apple maps (Kaarten): gratis meegeleverd vanaf iOS 6
Yelp: gratis te downloaden vanuit de App Store

Aanbevolen artikelen:

Posted by on oktober 8 2012. Filed under Bits& bites, Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel