|

Handige long app

airmagazine-gadget-astma-allergie
Vanaf 5 september verscheen een hele handige app in de App store, namelijk Longpas. Deze app is speciaal ontwikkeld voor mensen met Astma of COPD die er voor willen zorgen dat hun gezondheid verbetert.

airmagazine-astma-longpasHet doel van de Longpas app is om de longen in een goede conditie te houden door voldoende beweging, rust enz. Om een zo gezond mogelijke leefstijl te stimuleren wordt gebruik gemaakt van het leefstijlsysteem BRAVO, dat is ontwikkeld door het Nederlandse Instituut voor Sport en Beweging.

Doelen
In de app is het mogelijk om doelen toe te voegen die je moet voltooien. Deze zijn onderverdeeld in de categorieën bewegen, stoppen met roken, alcohol/voeding en ontspanning. Er is goed over de doelgroep nagedacht, bij bewegen hoort niet alleen sporten maar ook huishoudelijk werk en traplopen wordt meegerekend. Al je behaalde doelen kan je delen met vrienden door ze op Facebook te zetten. Ook helpt de app bijvoorbeeld bij alcoholgebruik of bij roken. De app helpt je om doelen te behalen door je notificaties te sturen, zo mis je nooit een doel!

Medicijn gebruik
De medicijnen die je gebruikt kan je registreren in de app en zo je gezondheidstoestand in de gaten houden, deze informatie kan je delen per e-mail en verzenden naar zorgverleners. Door middel van een test ( Die ook bij de allergoloog gebruikt wordt )bepaalt de app je huidige gezondheidstoestand. Alles word opgeslagen in het logboek, waar je je resultaten altijd in een grafiek kunt bekijken en vergelijken.

Kijk voor meer informatie op de pagina van Longpas op Facebook: http://www.facebook.com/Longpas

Categorie: Gezondheid
Taal: Nederlands
Prijs: Gratis
Compatibiliteit: iPhone, iPod Touch

Posted by on september 11 2011. Filed under Bits& bites, Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021