|

Hereafter, Matt Damon als paranormaal medium

Het gebeurt niet vaak dat ik een film uit de lijst van de Horrorfilms moet verwijderen en toch gebeurde dat afgelopen week met Clint Eastwoods HereAfter. Maar het is daarom nog geen slechte film.

Hereafter-filmposterMatt Damon speelt de rol van George, een Amerikaanse arbeider met een speciale band met het hiernamaals. Als George ontslagen wordt zal hij weer, tegen zijn zin in, aan zijn oude baan als medium moeten beginnen. Aan de andere kant van de wereld heeft de Franse Marie (Cécile de France) een bijna-doodervaring die haar realiteit op zijn kop zet.

De jonge Marcus uit Londen heeft geen speciale band met de dood of bijzondere gaven, maar zoekt contact met iemand die hem ontzettend dierbaar is en recent is overleden. Terwijl elk van hen naar de waarheid zoekt, kruisen hun paden elkaar en zal hun leven veranderen.

De film werd in eerste instantie door de Amerikaanse studio aangekondigd als paranormale thriller, maar dit werd toen de film van Clint Eastwood eenmaal klaar was veranderd naar drama. Hoewel de film bijna episch begint met de Tsunami bij Thailand, is Hereafter een meeslepend verhaal  over de voor iedereen bekende vraag: ‘What happens after death?’geworden. Met name door het geweldige acteerwerk van de Londense tweeling Frankie en George McLaren heeft de film bij tijden een emotionele impact.

Misschien stelt Hereafter wel meer vragen dan dat het antwoorden geeft over (on)sterfelijkheid. De film draait vanaf 10 maart in de bioscoop.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on maart 10 2011. Filed under Film, Media, Media/Infotainment, Uitgelicht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Hereafter, Matt Damon als paranormaal medium”

  1. Ik heb hier vrij weinig over gelezen of gehoord maar ik ga hem zeker eens bekijken.

  2. Ik heb de film proberen te zoeken in de videotheek, maar deze hadden hem niet, zodra ik hem heb gezien , laat ik hier een recensie achter..

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...