|

Hereafter, Matt Damon als paranormaal medium

Het gebeurt niet vaak dat ik een film uit de lijst van de Horrorfilms moet verwijderen en toch gebeurde dat afgelopen week met Clint Eastwoods HereAfter. Maar het is daarom nog geen slechte film.

Hereafter-filmposterMatt Damon speelt de rol van George, een Amerikaanse arbeider met een speciale band met het hiernamaals. Als George ontslagen wordt zal hij weer, tegen zijn zin in, aan zijn oude baan als medium moeten beginnen. Aan de andere kant van de wereld heeft de Franse Marie (Cécile de France) een bijna-doodervaring die haar realiteit op zijn kop zet.

De jonge Marcus uit Londen heeft geen speciale band met de dood of bijzondere gaven, maar zoekt contact met iemand die hem ontzettend dierbaar is en recent is overleden. Terwijl elk van hen naar de waarheid zoekt, kruisen hun paden elkaar en zal hun leven veranderen.

De film werd in eerste instantie door de Amerikaanse studio aangekondigd als paranormale thriller, maar dit werd toen de film van Clint Eastwood eenmaal klaar was veranderd naar drama. Hoewel de film bijna episch begint met de Tsunami bij Thailand, is Hereafter een meeslepend verhaal  over de voor iedereen bekende vraag: ‘What happens after death?’geworden. Met name door het geweldige acteerwerk van de Londense tweeling Frankie en George McLaren heeft de film bij tijden een emotionele impact.

Misschien stelt Hereafter wel meer vragen dan dat het antwoorden geeft over (on)sterfelijkheid. De film draait vanaf 10 maart in de bioscoop.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on maart 10 2011. Filed under Film, Media, Media/Infotainment, Uitgelicht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Hereafter, Matt Damon als paranormaal medium”

  1. Ik heb hier vrij weinig over gelezen of gehoord maar ik ga hem zeker eens bekijken.

  2. Ik heb de film proberen te zoeken in de videotheek, maar deze hadden hem niet, zodra ik hem heb gezien , laat ik hier een recensie achter..

Leave a Reply

Recently Commented

  • Emma: Leuke onesies! De allerleukste onesie vind ik deze dalmatier onesie. Ik heb er de hele week...
  • Melissa: Wauw! Prachtige sieraden! En súper betaalbaar zeg. Love it!
  • Fleur: Ik heb je reactie naar Jessica doorgestuurd Brigitte.
  • Sonja: Sieraden, ik maak ze nog wel eens zelf… Maar wat een mooi design! Poitjandorie, wat...
  • Chiara: Hallo Fleur, dank je wel voor dit artikel. Ik had nog nooit van het middel gehoord. Mijn...
  • Brigitte: Hoi Jessica, ik woon in London. Hoe kan ik je contacten?
  • daphne: Ik heb het niet van voedsel, maar van iets in de lucht. Meestal blijft het inderdaad bij...