|

Komt een computervirus bij de dokter!

computer-expert-seo-tipstricks-air-helpdesk

Wat computervirussen zijn en doen weet iedereen nu wel. Menigeen heeft er helaas ook al wel ervaring mee. Helaas wordt er bij aanschaf van je pc zelden of nooit een virusscanner mee geleverd en als er al een virusscanner bij zit, is dit vaak een demo voor drie maanden waarna je flink in de buidel moet tasten om deze te kunnen blijven gebruiken.

lievelindo-computer tips-airmagazine-virus-astmaHieronder een paar oplossingen die niets kosten. Het zijn stuk voor stuk producten van bedrijven die al aardig wat jaren meespelen op de markt en ook betaalde versies leveren (de pro versies) maar die toch ook vinden dat antivirus voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn.
De snelle fix:Je komt erachter dat je pc besmet is maar je virusscanner heeft dat even gemist, zijn er de online scanners. Je surft naar één van onderstaande websites.

Online scanners:
(Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm)
F-Secure: http://support.f-secure.com/enu/home/ols.shtml
TrendMicro: http://housecall.trendmicro.com

De meer permanente bescherming:
Je hebt je pc vers uit het cellofaan gehaald en de demoware gedeïnstalleerd en zich vooral niets aangetrokken van alle boodschappen over onbeschermd internetten. Want waarom zou je betalen voor een antivirus pakket als er gratis en voor niets en ook nog eens legaal, zeer fatsoenlijke bescherming te krijgen valt op internet?

Gratis antiviruspaketten:
De enige verplichting bij Avast is een registratie en nee u wordt niet gespammed, ze willen alleen voorkomen dat hun gratis product commercieel misbruikt wordt. AVG, Avira en Microsoft kennen geen registratie verplichting.

AVG: http://www.grisoft.com ,Avast: http://www.avast.com ,Microsoft Security Essentials: http://www.microsoft.com/security_essentials
Avira: http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

Informatie over virussen:
Een Nederlandstalige site met veel informatie en waarschuwingen.
Virusalert: http://virusalert.nl

Let op voor het kaf onder het koren!
Je kan natuurlijk ook zelf opzoek gaan naar een gratis antivirus programma maar let wel op.

pop-up-virus-antivirus-astma-air-allergie-freeOp veel websites wordt je ‘blij’ verrast met een pop-up. Je pc is volgens die pop-up besmet met één of meerdere virussen en allerlei malware. Een professioneel uitziend scherm, draait een scan op je systeem en produceert een duidelijk overzicht van wat er allemaal mis is. Geen nood, als je even de software van deze firma installeert zijn al je problemen opgelost.

Helaas je ellende begint nu pas. Na een verplichte reboot van uw systeem wordt je ineens geconfronteerd met een permanente pop-up uw scherm, als je even flink in de buidel tast kan je het pakket de-installeren. Als je dit soort pop-ups aantreft klik dan niet op YES of NO maar sluit je pc af, zet hem uit!

Blijkt de software toch al geïnstalleerd dan heb je de keuze uit je pc opnieuw te installeren of de hulp in te roepen van een computer-expert.

Betaal echter in geen geval, de software wordt naar alle waarschijnlijkheid toch niet verwijderd, maar naar je geld kan je evenwel toch fluiten.

Heb jij een vraag over je computer? Stel m aan aan Lindo op Lievelindo@airmagazine.nl en misschien wordt ie binnenkort hier op Airmagazine beantwoord!

Posted by on december 14 2010. Filed under Bits& bites, Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

9 Comments for “Komt een computervirus bij de dokter!”

 1. Ik ben nooit van plan te betalen.Die microsoft werkt goed.

 2. @Jenny; Wat dan ook de reden is dat ik MS sec. Ess. noemde in dit artikel ;-).

 3. Op veel websites wordt je ‘blij’ verrast met een pop-up. Je pc is volgens die pop-up besmet met één of meerdere virussen en allerlei malware. Een professioneel uitziend scherm, draait een scan op je systeem en produceert een duidelijk overzicht van wat er allemaal mis is. Geen nood, als je even de software van deze firma installeert zijn al je problemen opgelost.

  Helaas je ellende begint nu pas. Na een verplichte reboot van uw systeem wordt je ineens geconfronteerd met een permanente pop-up uw scherm, als je even flink in de buidel tast kan je het pakket de-installeren. Als je dit soort pop-ups aantreft klik dan niet op YES of NO maar sluit je pc af, zet hem uit!

  AVG erover, dat bleek te helpen, heb alleen internet opnieuw moeten installeren.

  • @Birgit Maaskant; Dan heb je nog mazzel gehad en was dit een ‘vriendelijke’ variant. Ik kom net terug van iemand die echt de Sjaak was, ik ben een uur bezig geweest voordat ik dat stuk ellende uit die laptop gepeuterd had.

   • Had dat ding ook op mijn vorige desktop, daar moet ik nog steeds even wat op ouwehoeren, maar de monitor is naar God dus dat heb ik maar laten zitten toen. Wil alleen nog eens kijken of ik er met mijn laptop op kan komen, die schijf schoonmaken en eens kijken wat ik er nog op heb staan. ;-)

 4. Hebben jullie al een gravatar? helpt natuurlijk niet tegen virussen. Maar is wel leuk kijken;-0

 5. Ik hebt zekuhr een gravatar maar hoe krijgt ik die dan naas muh naam dan?

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid