|

Interview met Nitzan van Drive Like Maria

Drive Like Maria trad op tijdens het Op De Tôffel festival. Airmagazine zag haar kans waar om Nitzan, de gitariste van de band te interviewen over Drive Like Maria’s nieuwe gelijknamige album, haar hooikoorts en de zelfgebouwde studio in Italië.Jullie van Drive Like Maria hebben dit jaar net een nieuw album uitgebracht. Vind je dit album beter dan het vorige en welke nummers dan specifiek?

“Ik vind het hele album beter dan het eerste album. Maar ik denk ook dat dat automatisch gaat als je een nieuw album maakt. We zijn in de eerste plaats gewoon bezig geweest met alle nummers afzonderlijk, en ik denk dat het daarom allemaal betere liedjes zijn geworden. En wat ik nu vooral merk is, omdat we eerst de nummers alleen in een studio hadden opgenomen en we ze nu live gaan spelen, dat een nummer als Black Horses een favoriet van mij wordt omdat het publiek er zo goed op reageert. Verder is het natuurlijk gewoon een te gekke plaat!”

Momenteel hebben jullie voornamelijk optredens in Nederland en België, maar heeft Drive Like Maria nog plannen om Europa verder te gaan verkennen?

“Er zijn wel plannen en we zijn er ook echt al mee bezig, maar op dit moment willen we voornamelijk in Nederland en België gewoon goede shows doen en zo veel mogelijk spelen. Dus voorlopig, tot in ieder geval het najaar, blijven we nog in Nederland en België optredens geven.”

Het viel me ook op, omdat jullie dus in Nederland en België optreden, dat jullie een studio in Italië hebben gebouwd.

“Nou, Bjorn en ik, (Bjorn is de zanger van de band) wij woonden hiervoor in Hasselt. Daar was de studio waar wij, en ook andere bands nummers opnamen en tunes maakten. Op een gegeven moment hoorden we dat de studio daar weg moest. We wilden een studio met nog een paar mensen en we waren aan het zoeken in Nederland en België voor een nieuwe locatie, maar we merkten, zeker bij de bands die nummers kwamen opnemen, is dat er heel weinig budget is en dat het heel onhandig was dat we de bands niet bij ons konden laten slapen. Dan moesten ze dus ergens in een hotel gaan slapen en dan werd het te duur.drive-like-maria-nitzan En toen kwam iemand met het idee over een plek waar hij van gehoord had in Italië waar er ruimte beschikbaar was om een studio te bouwen en een huis beschikbaar was om de bands te laten slapen. Het enige nadeel was dat we dus wel zelf die studio moesten bouwen. Daarom heeft er ook wat meer tijd gezeten tussen de eerste en tweede plaat dan dat we hoopten. We dachten van te voren dat we wel in 3 maanden een studio konden bouwen, maar uiteindelijk bleek het toch wel wat meer werk te zijn en zijn we uiteindelijk 9 maanden bezig geweest. En daarom is de studio dus in Italië. In het begin vond ik het ook wel heel ver weg, maar uiteindelijk blijkt dat met goedkope luchtvaartmaatschappijen het best te doen is. En we horen ook van andere bands dat ze het fijn vinden om afgezonderd van alles muziek te kunnen maken zonder dat ze ’s avonds weer naar huis moeten.”

op-den-toffelIk hoorde dat je zelf last van hooikoorts hebt, heb je daar ooit echt last van gehad onder een concert of dat je daardoor niet kon optreden?

“Nee, gelukkig heb ik het niet zo erg. Het is vooral vervelend. Hooikoorts is vooral heel irritant. Toen ik klein was had ik geen hooikoorts, en toen heb ik de fout gemaakt om mij op een dag aan te bieden om een hooizolder leeg te halen, omdat ik de enige was zonder hooikoorts. De volgende dag had ik dus wel hooikoorts. En nou ja, het is gewoon irritant. Je weet gewoon aan het begin van het voorjaar dat je weer begint met snotteren, maar gelukkig hebben we er nog nooit een optreden voor moeten afzeggen.”

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juli 19 2012. Filed under Media, Media/Infotainment, Uitgelicht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid