|

iPhone-app van het jaar;Hipstamatic

airmagazine-gadget-astma-allergieVoor alle fotografen onder ons is Hipstamatic voor de iPhone bijna een begrip en is door Apple zelfs verkozen tot iPhone-app van het jaar! De immens populaire applicatie brengt het analoog fotograferen weer tot leven, compleet digitaal. Zoals de maker van de app het zelf noemt: ‘’Digital photography never looked so analog’’. Je herleeft de tijd van plastic camera’s, flitsers, fotorolletjes en lenzen. Elk onderdeel heeft zijn eigen effect. Vignetten tot zwaar verkleurde foto ’s, er zijn ontelbare mogelijkheden.

Hipstapacks
airmagazine-gadgets-bits&bites-iphoneAls je de app koopt krijg je een standaard set aan materialen. Je kunt dus gelijk aan de slag met fotograferen. Het is ook mogelijk om je camera uit te breiden door bijvoorbeeld een andere lens te kopen, of je flitser te vervangen. Zo’n ‘‘Hipstapack’’ kost 79 cent en kan gelijk in de app worden aangeschaft. Zo kan je je foto’s van nieuwe effecten voorzien.

Het veranderen van een onderdeel op je camera is gelukkig heel eenvoudig en vergt geen technische kennis. Door met je vinger te vegen verander je heel simpel van lens.

airmagazine-leuke-apps-iphone Hipstafriends
Het delen van je foto’s kan direct via Facebook, Twitter of Flickr. Al je vrienden en familie kunnen dan genieten van jouw fotografeer kunsten. Zestig naar Flickr geüploade foto’s werden geselecteerd en tentoongesteld in de Kunsthal Rotterdam. Je kunt deze tentoonstelling bekijken tot 28 augustus 2011.

Printlab
Met het Printlab kan je foto’s bestellen en ze thuis laten bezorgen. De grootte van de foto’s kan je helemaal zelf bepalen en variëren van 4 inch tot 30 inch. De foto’s worden op originele wijze ontwikkeld en komen in een eco- vriendelijke verpakking die na het openen dient als zelfstaand frame.

Hipstacase!
Als professioneel Hipstamatic fotograaf moet je natuurlijk ook een Hipsta look and feel hebben.  Speciaal voor de iPhone 4 is er dan een een HipstaCase. Deze case verandert je iPhone in een uit de jaren 80 komende plastic camera. Hij is tevens verkrijgbaar voor de laatste iPod Touch generatie.

Naam:Hipstamatic
Categorie: Fotografie
Taal: Engels
Prijs: €1,59 (€0,79 voor de uitbreidingen)

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juli 17 2011. Filed under Bits& bites, Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...