|

Leef je leven met astma

Leven met astma, hoe doe je dat?  Air-girl Charissa heeft ernstige astma en ontelbare allergieën en maakte met Charlotte Matse een indrukwekkend filmpje waarin je een kijkje in haar leven krijgt.

Astma uitleggen aan klasgenoten en kennissen

Als je astma hebt kun je twee dingen doen. Er onduidelijk over zijn, wat vaak tot veel vragen leidt. Of gewoon uitleggen wat je hebt en wat de gevolgen zijn. Ik koos voor de laatste optie omdat ik hou van duidelijkheid, omdat uitleggen energie kost en omdat mensen die niet echt weten hoe je leven er uit ziet je sneller een zeur vinden dan ze je proberen te begrijpen.

Van Davos naar school

Afgelopen jaar ben ik voor de tweede keer opgenomen geweest in het Nederlands Astmacentrum te Davos (Zwitserland). Ik heb mijn studie daar verder doorgezet, maar zonder succes. Daarom leek het de docenten en mij een goed plan om het tweede jaar van mijn studie – Journalistiek en Communicatie – over te doen. Mijn vorige klas wist met wie zij te maken hadden. Zij hielden rekening met mij en keken er niet gek van op, als ik na een volle week afwezig te zijn geweest, weer op school kwam. Dit vond ik erg fijn. Maar omdat ik ben blijven zitten, kwam ik dus ook bij nieuwe kinderen in de klas. Dit maakte de situatie een stuk minder gemakkelijk. Daarom heb ik samen met een klasgenoot een filmpje gemaakt over mijn leven met een longziekte in een notendop!

Als je wilt dat vrienden en familie begrijpen wat een chronische ziekte als astma met je doet is Je astma uitleggen aan vrienden ook een aanrader om even te lezen.

Bekijk mijn photodiary’s en volg me op Instagram
@CharissSchouten

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze Armagazine nieuwsbrief.

Posted by on mei 16 2014. Filed under Film, Media, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021