|

Lekker en gezond bruinen

De winter van 2012 duurde zo lang dat je bijna zou vergeten wat zomer is. Terrasjes, parken, strand, zwemmen, picknicks, barbecues.. en bruin worden! Maar zelfs al heb je de discussie over de H&M  reclame en een extreem gebruinde Kim Feenstra voor Supertrash gevolgd, je insmeren en beschermen tegen de zon vergeet je toch snel.

campagne-huidkanker-hmDe zomer van 2012

Nederlanders halen opgelucht adem. Het is na maanden herfst, winter en weer herfst eindelijk zomers weer met hele hoge temperaturen en geen spatje regen.  De auto ’s worden volgeladen en in de ochtend vertrekken we massaal naar de Nederlandse kust om de stralen die er zijn, mee te pikken.

naar-het -strand-2012Pas op voor de zon!

Wat we, vooral na zo’n lange winter, vaak vergeten is de bescherming tegen de zon. We wonen dan wel niet aan de Middellandse Zee maar opletten moeten we sowieso. Naast het smeren van een goede zonnebrand zijn er nog meer manieren om je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon.

Spf factor in dagcrème

De beschermingsfactor van de zonnebrandcrème moet met zorg worden uitgekozen. Wanneer het gaat om optimale bescherming en verder niets, is een crème met een zeer hoge SPF factor de beste keuze. Wil je op een zo veilig mogelijke manier bruin worden dan is een crème met een lagere factor voldoende. Let wel op de tijd dat je huid zich blootstelt aan de zon. Wanneer dit een korte tijd is, volstaat een (relatief) lage SPF factor. Bij langere blootstelling kies je automatisch voor een hogere factor.Verschillende huidtypes  en zon

De huid is in vier types te onderscheiden. Huidtype 1 is een zeer licht huidtype dat snel verbrandt en nooit bruint. Kies dan ook voor een hoge factor en smeer met factor 30. Huidtype 2 is een licht huidtype, dat vrij snel verbrandt en langzaam bruint. Deze huid bruint langzaam en kan dus smeren met factor 15 – 20. Huidtype 3 is een vrij licht huidtype dat niet snel verbrandt en makkelijk bruin wordt. Zij kunnen kiezen voor factor 10-15. Heb jij, net als ik, huidtype 4? Dan heb je een getint huidtype, dat vrijwel nooit verbrandt en snel bruint. Smeren met factor 5 – 10 is meer dan voldoende!

zomer-zon-smerenTips and tricks voor veilig bruinen

Naast een goede factor is het van belang dat jij en je parasol goed opletten. Die grote parasol waar je onder ligt, laat namelijk ook UV-stralen door waardoor het verstandig is om bijvoorbeeld een petje te dragen. Make-up is ook slim om thuis te laten. Cosmetica kan onder invloed van UV vervelende huidreacties opleveren. Verwijder die felle kleur oogschaduw, die glanzende lippenstift en waterproof mascara en gebruik gloss met spf filter.

Drank en warm weer

En dat ijskoude biertje of die heerlijke ijskoude rosé? Ik zeg er geen nee tegen hoor maar zon en alcohol zijn niet de ideale combinatie. Alcohol verwijdt de bloedvaten en kan het verbranden van de huid verergeren. Zo, jullie zijn er klaar voor en kunnen met een gerust hart gaan bakken. Ik sluit daarom af met een gepaste, ‘Smeer ‘m!’

Bewaren

Bewaren

Aanbevolen artikelen:

Posted by on mei 28 2012. Filed under Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

 Sint 2020 Sint 2020
GezondheidGezondheid