|

The day before: Jean Paul Gaultier

In de documentaire  ‘The day before – Jean Paul Gaultier’,van Loic Prigent kun je alle hoogte- en dieptepunten  die de Franse ontwerper meemaakt in aanloop naar zijn modeshow meebeleven.

the- day -before-gaultier Zo zie je een scène met een jurk die geen enkel model past nadat er 180 uur aan is gewerkt.  In dit programma volgen we Jean Paul op de voet, met  hordes naaisters, knopenmaaksters en modellen achter hem aan.

Trendsetter pur sang
Gaultier is ondertussen al 58 jaar oud en je kent hem hem bijvoorbeeld van het Bretonse marine-wit gestreepte shirt dat afgelopen jaar een hit was, Madonna’s puntcorset voor haar Blond Ambition tour en Gaultiers  luchtje” Classique” met een flacon  in de vorm van een corset. Met een immens atelier midden in het hartje van Parijs –kijk, daar staat de Eiffeltoren- heeft hij het ver geshopt.  Maar een goede ontwerper kan natuurlijk niet zonder bekende fans bestaan, zo ook Jean Paul niet. Gelukkig heeft hij geen klagen, onder andere Kylie Minogue, Madonna en Fergie van The Black Eyed Peas zijn als een blok voor zijn haute couture gevallen. Ook verzorgde hij de styling van een aantal films zoals bijv. La mala educación.

Eigen stijljean paul gaultier parfum
Tijdens het programma wordt het wel duidelijk dat de couturier als een soort wilde dirigent druk in de weer aan het zwaaien is, maar zelf uiteindelijk vrijwel niets in elkaar zet. Het is zijn hele gevolg dat ervoor moet zorgen dat alles op tijd af is, bestand zijn tegen stress is zeker een must. Het is bijzonder om te zien hoe de werkwijze van Jean Paul in elkaar zit, hij schets zijn kleding als het ware ‘in de lucht’. Het is dan ook opletten geblazen voor de naaisters, want voor je het weet verandert het hele ontwerp weer. Natuurlijk sluit de documentaire af met een prachtige Gaultier modeshow waarbij alle kledingstukken precies op tijd af zijn. Zo kunnen we allemaal weer opgelucht ademhalen..

De hele documentaire kun je hier bekijken.

Posted by on april 3 2011. Filed under Media/Infotainment, Tv, Uitgelicht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “The day before: Jean Paul Gaultier”

  1. Ik heb de docu nog niet gezien,maar ik ga er vanavond even tijd voor maken!

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid