|

De oorsprong van Valentijnsdag

Vaak wordt over Valentijnsdag gezegd dat het een Amerikaanse traditie is dat door de commercie bedacht is, en helaas is komen overwaaien. Maar is dat eigenlijk wel waar en is het niet juist andersom?

sint-valentijn-kunst

St. Valentijn

14 februari is de sterfdag van St. Valentijn, een heilige uit de 3e eeuw. Er is verder weinig bedenk van de werkelijke geschiedenis van deze man, maar er zijn wel een aantal prachtige verhalen. Een daarvan is dat de heilige stiekem soldaten trouwde. De toenmalige keizer geloofde namelijk dat ze harder en beter zouden vechten als ze geen geliefde thuis hadden. Maar de liefde overwon uiteindelijk toch.
Saint_Valentine1
Een ander verhaal is dat een andere heilige (die ook Valentijn heette) in zijn gevangeniscel een liefdesbriefje schreef aan de blinde dochter van zijn bewaker. Zodra ze het briefje zag, kon ze weer zien. En zo ontstond er de ondertekening, van jouw Valentijn.

Valentijnsdag en kaartjes sturen

De oorsprong van anoniem een kaartje sturen aan je crush komt uit de 19e eeuw, uit Engeland. Dankzij een daling in de postprijzen was het opeens voor iedereen bereikbaar om een kaartje te sturen, en omdat de Victorianen nogal streng waren moesten de gepassioneerde gedichten vanzelfsprekend anoniem verstuurd worden. Pas later maakte Amerikaanse bedrijven er een commercieel feest van.

Maar het is natuurlijk gewoon een dag om je geliefde extra aandacht te geven, gewoon om te laten zien hoeveel je om diegene geeft.

Posted by on februari 12 2014. Filed under Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021