|

Waargebeurd & feelgood;Les Intouchables

Wat gebeurt er als je een steenrijke, verlamde man en een ex- gevangene bij elkaar zet? Hoeveel plezier kun je hebben als je gehandicapt bent? Les Intouchables zit vol ontroerende en hilarische momenten en brak daarmee alle franse filmrecords.

Waargebeurd en inspirerend

De feelgoodfilm Les Intouchables brak alle franse filmrecords, tien weken lang was het de meest bekeken film. Inmiddels hebben al 18 miljoen mensen van het acteerwerk van de hoofdrolspelers Omar Sy François Cluzet kunnen genieten. Les Intouchables is het waargebeurde verhaal van een steenrijke, verlamde man die als persoonlijke hulp een ex-gevangene uit de ghetto wijken van Parijs aanneemt. Of dit wel zo’n goede combinatie is, is natuurlijk de vraag.

Werken met een gehandicapte

Les Intouchables speelt zich af in Parijs, waarbij heel duidelijk de verschillen tussen de buitenwijken en de rijke buurt worden weergegeven. François Cluzet speelt de rol van Philippe, een man die verlamd is vanaf zijn nek en dus bijna niets kan. Als hij een nieuwe hulp nodig heeft komt Driss, gespeeld door Omar Sy, langs. In eerste instantie eigenlijk om papieren te laten tekenen dat hij langs is geweest zodat hij weer uitkering krijgt, maar als hij later terugkomt om zijn papieren op te halen blijkt dat hij is aangenomen.Humor en emotie in Les Intouchables

Het verhaal lijkt een beetje cliché: alle vooroordelen van iemand uit een rijke buurt in combinatie van een arme buurt moet wel voorspelbaar worden, maar dat is bij Les Intouchables niet het geval. De film is juist erg mooi door de combinatie van veel humor en emotie. Driss en Philippe zijn allebei van elkaar afhankelijk wat het ontroerend maakt. Tegelijkertijd is er zoveel humor in de film verwerkt dat het geen dramatisch verhaal wordt. De verschillen tussen Driss en Philippe worden er natuurlijk wel dik opgelegd, maar dit wordt zo gedaan dat het grappig blijft. Daarbij is Driss gewoon een leuke gast om naar te kijken en maakt de manier waarop hij met de dingen omgaat de film vanzelf al een stuk vrolijker.

Alles bij elkaar is het echt een film die je gewoon gezien moet hebben! Heb jij hem al gezien of ben je van plan hem binnenkort te gaan kijken? Laat dan een berichtje achter!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on september 18 2012. Filed under Film, Media, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Waargebeurd & feelgood;Les Intouchables”

  1. keileuk met de klas gekeken

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021