|

Zonnebrand; iedereen smeert veel te weinig

Verbranden is slecht voor je, van de zon krijg je huidkanker en smerem moet. Dus gebruikt een groot deel van Nederland aan de Zuidfranse stranden met zonnebrand, liefst van een duur merk. Maar hoeveel heb je nodig, is duurder echt beter en wat betekenen die zonnefactors? De rekenkamer ging op onderzoek uit.

Besloten wereld van de cosmetica

Dat de cosmetica-industrie een besloten wereld is wordt duidelijk als geen enkele fabriek De Rekenkamer wil ontvangen. Op één na. De enige fabriek die het team open en eerlijk te woord staat, bevindt zich in Frankrijk. Daar komt Sander de Kramer meer te weten over het belangrijkste bestandsdeel: de zonnefilter.
zonnebrand-huidkanker-voorkomen

21 flessen zonnebrand voor twee weken strand

Stefan Stasse ontdekt dat de meeste mensen zich zo dun insmeren dat de beschermingsfactor eigenlijk niet goed zijn werk kan doen. Zo heeft een gezin met twee kinderen voor een tweeweekse zonvakantie maar liefst 21 flessen nodig hebt. En wist je al dat het insmeren alleen al 24 uur van je vakantie in beslag neemt? Je kunt het hele programma over zonnebrand online terugkijken op de site van De Rekenkamer.

Posted by on juni 23 2013. Filed under Media, Media/Infotainment, Tv. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021