|

2011: nieuwe doelen, waaronder een taart bekleden

Wat doe je aan het begin van het nieuw jaar? Dan stel je nieuwe doelen op. En ja, natuurlijk kan dat elk moment van het jaar, maar het symbolisch ingaan van een nieuwe periode is toch een fijn startpunt. Wat ik ook probeer, elke dag weer opnieuw: meer loslaten en beter staan in het leven. Want sta je als persoon beter in het leven, dan ben je ook gelukkiger met jezelf. En dat hoeft helemaal niet -a la zen en Dalai Lama stijl-, maar dat kan ook gewoon via de trends van nu.

Regent het buiten? je staat in de rij voor de kassa? Vervelende collega’s? PMS bui? Lange files? Genoeg redenen om flink chagrijnig te zijn. Gewoon loslaten! Je kunt ook gewoon met de laptop op schoot met een kop thee  erbij heerlijke feelgood blogs lezen. Mijn favorieten: Galadarling, 1000awesomethingsGoddessguidebook en natuurlijk airmagazine.

Opschrijven waar je dankbaar voor bent. En dat kan die ene strakke spijkerbroek zijn waar je dan eindelijk in past, of dat paar schoenen waar je het een hele dag op volhoudt. nieuwe doelen-2011-visie-voornemen-airmagazine Schrijf het op! Oprah W doet het ook (aber naturlich) en ze zei eens dat je je leven dan heel anders indeelt, omdat je aan het eind van de dag opschrijft waar je dankbaar voor bent.

Mediteer. Ik probeer elke ochtend en elke avond voor het slapengaan te mediteren. Genieten van de stilte om mij heen en alleen maar aan nu denken.Niet aan gisteren toen ik struikelde, ook niet aan morgen en me afvragen wat ik aan zal trekken. Gewoon aan nu dus. Aan mijn hoofd in het kussen.

Dit jaar 5 nieuwe doelen bedenken. Dat kan iets simpels zijn als 1 dag op hoge hakken lopen of een museum bezoeken. Je kunt wel zeggen dat je dit jaar een vliegtuig wil besturen, maar of het echt gaat gebeuren is een tweede. Hou het realistisch dus. Die van mij?

1) taart bekleden.

2) op yoga.

3)beginnen met een boek te schrijven (inleiding is voldoende).

4)elke dag make up af doen voor het slapen.

5) minimaal 3 oude vriendinnen bezoeken.

Heb je nog betere tips of andere doelen ? Of nog leuke feel good blogs. Zet ze bij de comments. Spread the joy!

Posted by on januari 3 2011. Filed under Des on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021