|

Afrotoons en Dresscode

suriname-nederland-christio

The Fashion House

Onlangs was ik bij de derde editie van The Fashion House. Binnenkort zal ik daar ook een column aan wijden. Deze derde editie was zo goed dat ik er voor de krant drie aparte artikelen over heb geschreven. Het was de eerste keer dat ik in Suriname met mijn mond open heb gezeten tijdens een modeshow. Nee, ik zeg het verkeerd want ik zat vaker met mijn mond open van verbazing over hoe slecht het soms wel niet is. Goed bedoeld maar niet correct uitgevoerd. Nu zat ik met mijn mond open over hoe VET de shows wel niet waren.

Michael- Ling- Sandino -RadlingI Love Su

Afrotoonz is een T-shirt merk dat bekend is van de I Love Su shirtjes. Van dezelfde eigenaren, Michael Ling en Sandino Radling, is ook Dresscode. Ik begreep dat de heren eens helemaal out of the Surinam box wilden gaan deze keer. Ik had al eerder aangegeven ‘out of the box’-denken is hier heel nieuw en zelfs als mensen dat doen is het nog heel schools. Nu niet.

Eten tijdens de modeshow

Ik zat razend enthousiast op de eerste rij, maar ergerde me kapot aan de super Surinaamse gewoonte om te  eten tijdens een modeshow. Ga gewoon kijken naar wat er gebeurt in plaats van een vette bitterbal in je mik te proppen terwijl er zoiets interessants gebeurt op modegebied! Ik had mede daardoor het idee dat het publiek het niet snapte en er een beetje om moest lachen.Een van die fotografen zei dat ik het me niet moest aantrekken. “Misschien is het niet het juiste publiek, zitten wel veel oude vrouwen tussen.”, zei hij lachend. Dan nog vond ik dat je iets goeds dan wel moet kunnen waarderen.

Verdomd goede show van Afrotoons

Ondanks dat meningen en smaken verschillen vond ik dat Afrotoonz een verdomd goede show heeft neergezet. Mijn feedback naar de organisatie toe was ook dat het eten tijdens modeshows afgeschaft moest worden. Het publiek moet hier ook een beetje opgevoed worden en er waren genoeg pauzes tussendoor om die vette ballen in hun mondjes te kunnen proppen.

Michael- Ling- Sandino -Radling

Michael- Ling- Sandino -Radling

Michael- Ling- Sandino -Radling

Michael- Ling- Sandino -Radling

Michael- Ling- Sandino -Radling

Mannen in legging

Voor Europese normen was dit niks nieuws, maar voor Suriname wel. Dan zal het zelfs nog even duren voor de jonge Surinaamse man in een trendy legging de straat op gaat of de vrouw in een kanten ‘Like A Virgin’-rok. Het is al bewonderenswaardig dat ze in skinny jeans lopen met deze hitte! En het zal ook nog even duren voordat men zich hier erover heen zal kunnen zetten dat kleding die in eerste instantie niet ‘matching’ is door de juiste combinatie, dus styling, dat wel kan worden!

Beeld: Helio Phoeli

Posted by on juni 16 2014. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel