|

Allergisch voor kerst

air magazine-tommy-hilfiger-mode-ontwerpsterPakjesavond voor de open haard, kerst met super veel lekker eten en een maand vol met geweldig veel kadootjes. Als je net als ik last hebt van astma en voedselallergie, niet altijd de makkelijkste maand. En toch als je weet hoe je er mee om moet gaan, is het allemaal best te doen.

Sinterklaas en Kerst zijn natuurlijk de ultieme momenten om de open haard eens flink op te stoken. En ondanks dat ik het uitzicht prachtig vind en er ook wel een kleine pyromane in mij schuilt is dat niet echt bevorderlijk voor mijn zuurstoftoevoer. Ik krijg het er spontaan benauwd van. Ditzelfde trouwens ook wanneer ik een hele avond een gourmetstel als overbuurman heb. Om niet altijd een spelbreker te zijn, zorg ik dat ik van te voren mijn meds extra in heb genomen en regelmatig flink wat frisse lucht binnen krijg. Dan is het voor mij vaak best te doen.

Afgelopen jaar waren de eerste feestdagen die ik doorbracht met mijn nieuw verworven voedselallergiëen. Het geweldig coole Tommy dinner werd voor mij bijna een regelrechte ramp. Mede omdat dit een van de eerste keren was dat ik buiten de deur at na de uitslag van mijn allergietest. Erg onhandig was het natuurlijk dat er een kant en klaar menu geserveerd werd en er haast geen mogelijkheid was tot kiezen. Je kon nog net aangeven of je vlees of vis wilde en met vegetariërs was ook rekening gehouden. Maar voedselallergiëen gingen een stap te ver. Om toch een degelijke bodem te leggen voor de glaasjes champie die naar binnen gewerkt moesten worden, heb ik die avond geloof ik vooral geleefd op droge stokbroodjes.

copd-en-kerstmis

Dit jaar zal het al een stukkie makkelijker gaan. Ben ik beter ingespeeld op mijn allergiëen en weten de meeste mensen om mij heen dat ik ze heb. Dat ik dan vaak toch nog even van te voren wordt gebeld om te dubbelchecken of ik nou echt voor tomaten allergisch ben, vind ik alleen maar ontzettend lief. Nu nog zorgen dat ik dit jaar geen kussentjes van echt dons van de kerstman krijg, en dan kunnen wat mij betreft de kaarsjes aan en de feestdagen los.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 8 2011. Filed under Real life, Real life/Future, Tommy`s girl. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Allergisch voor kerst”

  1. ahhh wat tof dat mensen daar rekening mee houden!

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel