|

De perfecte shoptechniek

airmagazine-des-astma-allergie-fashion
Laatst stond ik voor mijn schrale hangrekjes en bedacht ik me:
1) Waarom heb ik hier alleen maar zomerkleren hangen en 2) Waarom sta ik hier naakt met alleen 1 rode en gele sok aan?

Want ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb alleen maar zomerjurkjes aan mijn rek hangen. En een paar vestjes met lange mouwen, nog wat rokjes, shirtjes, topjes, en colbertjes. Niets jurkjes met lange mouwen, geen shirtjes met lange mouwen, geen warme wintertruien, of zelfs een trui met kriebelcol, het is totaal niet winterproof op mijn rek.

Tijd om te shoppen! Ik ben erachter gekomen dat ik met shoppen een TOPVROUW ben. Nee maar echt. Ik vind dat LOML in zijn handjes mag knijpen met mijn shoptechniek. Dat mag hij sowieso, met of zonder shoptechniek, want laten we eerlijk zijn:  Wie zou mij nou niet als diens vrouw aan zijn zijde willen hebben.

Ik ben qua shoppen hetzelfde als met zwemmen en boodschappen halen. Ik heb een doel in mijn hoofd:
1) een wintergarderobe.
2) de overkant.
3) witte azijn dressing.

Ik weet hoe ik het moet halen:
1) eerst thuis langs asos.com, dan Hennes, dan Zara.
2) zo snel mogelijk zwemmen.
3) eerst de Jumbo, anders de Appie Heijn.

En ik weet hoe snel mogelijk ik mijn doel kan behalen:
1) Loop rechtstreeks naar de truitjes en jurkjes, niet stil blijven staan bij broeken.
2) Mensen die langzaam zwemmen geef je een schop onder water.
3) Loop rechtstreeks naar de afdeling dressings, niet stilstaan bij de koekjes afdeling.

Bovenstaand plan van aanpak lukt mij normaal gesproken altijd. Behalve als er dus sale is. En er is dus sale. Dat wist ik niet. Ik was namelijk op een donderdagmiddag in de stad. Het sneeuwde. Het was rustig. Normaal gesproken kom ik er altijd op een zaterdag pas achter dat er uitverkoop is. Als ik in Amsterdam ben. En in de Kalverstraat loop.

Met sale telt bovenstaand plan van aanpak niet. Dan shop ik zoveel mogelijk in zo’n kort mogelijke tijd. Ik pas niet. Ik pak gris maat M L uit de rekken. Ik loop naar de kassa. Ik reken af. Dus scoorde ik 3 vestjes, 2 jurkjes en 1 hele mooie broek (sorry, die kon ik echt niet laten liggen) voor maar 50 euro. Geen grap!

airmagazine-des-on-air-fashionTot zover ging het goed. Totdat ik bij de Zara kwam. En een paar rode torenhoge zo niet winterproof pumps zag. Ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik ze zou kopen. Ik wist ook dat ik spijt zou krijgen als ik ze niet zou kopen. 
Ik kocht ze. Uiteraard. 
Om het goed te praten pakte ik nog snel wat winterproof laarzen mee.

Dus stond ik uiteindelijk in de rij voor de kassa. Een arm vol met winterproof fashionable kledingstukken en 2 paar schoenen.
Eenmaal aan de beurt bij de kassa zag ik een bak vol met sokken.
Doe deze er ook maar bij”, zei ik.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 27 2010. Filed under Des on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel