|

De rondingen van Kim Kardashian

Van die momenten dat ik denk: Des, kom kom, hoe gaat het. Oftewel: hoe hangt alles er bij daarzo? Nee. Niet daarzo.

Maar dan sta ik voor de spiegel. In een gekleurde Pieces hipster en een zwarte bh. Want eerlijk is eerlijk: wie draagt er nou elke dag setjes?!
Het is koud. Ik kijk naar mezelf. 27 25 jaar oud. Er hangt een lichte vetrol aan mijn heupen. Maar dat mag. Ik knijp erin. Het voelt zacht genoeg om vrouw te zijn.

astma,allergie,afvallen

Ik kijk omhoog. Weg onderkin. Ik kijk omlaag. Hallo onderkin.
Niet vergeten om iets omhoog te kijken bij foto’s.
Ik glimlach. Ik buig wat voorover om mijn gezicht beter te zien in de spiegel. Ik lach. Ik frons. Ik tuit wat met mijn lippen. Ik zie geen rimpeltjes. Het proefmonstertje rimpelcrème wat ik nog in de la heb liggen kan de prullenbak in. Goed teken. Ik lach mezelf. Er mag meer gelachen worden.

Ik kijk naar mijn dijbenen. Ik tel 2 nieuwe blauwe plekken. Aangelopen tegen de hoek van mijn bureau, en laatst aangelopen tegen een fiets. Die blauwe plekken zijn niet erg. Het herinnert me eraan hoe onhandig ik ben. Een vrouw hoeft niet perfect te zijn.

beyonce,obama,airmagazineIk zwaai met mijn armen. De onderkant van mijn bovenarmen zwaaien een beetje mag. Ik zie nog een lichte lijn erin lopen. Als ik het een beetje aanspan lijkt het een beetje op Michelle Obama haar armen. Hou ik mezelf voor.

Ik draai me een kwartslag om. Kijk naar mijn eigen zijkant in de spiegel. Er was een tijd dat ik met mijn benen in een maatje 34 van een spijkerbroek kon. Het duurde even voordat ik accepteerde dat het nu echt een maat 38 40 moest zijn.

Ik draai me om. Ik kijk naar mijn eigen achterkant in de spiegel. Een paar rolletjes huid hangen over mijn hipster. Een paar littekens op mijn rug.  Ik kijk naar mijn billen. Ik span ze aan, en laat het weer los. Ik spring. Het vet op mijn billen springt mee.  Ik zie striae littekens. Het gevolg van flink aankomen, en vervolgens elk jaar 1 maand flink afvallen. Het is gewoon geen Kim Kardashian bil.

Ik draai me weer om. Ik kijk naar mijn buik. Een heel klein litteken boven mijn navel, de tijd dat ik een navelpiercing heel stoer vond. Een platte blokjes buik a la  Janet Jackson heb ik niet. Zal ik waarschijnlijk nooit krijgen. Ik hou mijn buik in. Ik adem weer uit. Het is een beetje rond. En zacht. Het mag.

Ik doe een stap achteruit. Ik bekijk het geheel. Ik lach. Het is goed.

Ik draai me om en kleed me aan.

Posted by on december 20 2010. Filed under Des on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

5 Comments for “De rondingen van Kim Kardashian”

  1. Wat een leuk geschreven en o-zo-waar artikel. Zo herkenbaar hoe ik ook wel eens voor de spiegel naar mijzelf sta te kijken. Mooi dat je jezelf zo accepteert zoals je bent!

    Liefs,
    Desirée

  2. Kim Kardashian, Beyonce zeggen altijd. ik wil niet met sex geassocieerd worden. Nou ik zie ze nergens een cupcake eten hoor.

  3. Hahaha! Ja, ze zijn er erg dubbel in inderdaad. Beyonce heeft sowieso haar geloofwaardigheid verloren toen ze steeds minder aan ging doen, maar wel riep dat ze neit van te sexy hield. Jaja.

  4. Nou zo’n madame nonneke is dat nooit geweest volgens mij die Beyonce.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021