|

Double date met Tamara en Avital Elbaz

In Double date vertellen mensen aan de hand van steekwoorden over hun bijzondere band èn allergie, intolerantie of longaandoening. Deze keer: Avital (41) en Tamara Elbaz (31). Twee ondernemende vrouwen, die meer gemeen hebben dan hun allergie alleen.

Tamara en Avital Elbaz thuis

Avital werkt als alternatief therapeut en houdt zich bezig met systemisch opstellingenwerk, wat wil zeggen dat ze mensen helpt inzicht in zichzelf en hun familie te krijgen. Ze is getrouwd met Marvin. Samen hebben ze drie dochters, Noah, Tirza en Yael, een hond Misty Blue, en twee goudvissen. Tamara is ondernemer in fashion, lifestyle, PR & events. Ze woont samen met haar vriend Hans en haar honden Binkie & Louis.

Photo 29-09-13 23 15 51Jeugd

A: “We zijn geboren uit een Israëlische Marokkaans-Joodse vader en een Volendamse moeder. Ik ben de oudste, tien jaar later kwam Tamara en vier jaar daarna ons broertje Nathan. Ik vond het niet leuk om enig kind te zijn, dus toen Tamara kwam was ik in de gloria. Ik had een soort levende pop! Toch heeft het een tijd niet geboterd tussen ons, ik ging jong het huis uit en het leeftijdsverschil was te groot. Pas toen ik zelf kinderen kreeg en daarover kon moederen hebben we zoetjesaan een goede relatie als zussen kunnen opbouwen.”

T: “Onze jeugd ging bepaald niet vanzelf. Het heeft mijn vader best een lange tijd gekost om hier in Nederland zijn draai te vinden. Als kind had ik daar heel veel last van. Mede omdat ik werd gepest met mijn afkomst. Met mijn zus, die tien jaar ouder is, had ik nooit echt een goede band. Maar dat is de laatste jaren veranderd omdat we veel gemeenschappelijke interesses en emoties hebben. Van daaruit hebben we ook ons bedrijf BlizzAffair opgericht.”

tamara-elbaz-hans-spee

Oppervlakkig

A: “BlizzAffair, een lifestyle concept voor body, mind & soul, is ons beiden op het lijf geschreven. Tamara gaat ook vaak de diepte in. Dat schijnbaar oppervlakkige is alleen maar haar werk, niet wie ze is. Daarnaast loop ik ook niet de hele tijd gewichtig te doen hoor.”
T: “Van mode en lifestyle heb ik mijn werk gemaakt, maar dat zegt niets over mij als persoon. Privé houd ik me bezig met Health & spiritualiteit en ik ben, net als mijn zus, een familiemens en een gezelligheidsdier.”

Looks

A: “Qua uiterlijk verschillen we ontzettend. We hebben een compleet andere lichaamsbouw en geen enkel deel van ons gezicht is hetzelfde. Toch zie je direct dat we zussen zijn. Qua emoties zijn we wel gelijk. We kunnen ons opwinden over dezelfde dingen, alleen staat Tamara meestal direct in vuur en vlam en ben ik vaak wat milder. Dat heeft misschien ook met leeftijd te maken.”

T: “En we zijn allebei perfectionistisch, eerlijk en recht door zee. Maar natuurlijk zijn er ook verschillen. Mijn zus is enorm bezig met zorgen. Ze kookt het liefst voor zestig mensen tegelijk: vrienden, familie, iedereen. Terwijl ik al een hartverzakking krijg als ik twee mensen te eten krijg. Ik ga dus liever naar een restaurant. Ook ben ik niet zo goed in vriendschappen. (Lachend:) Misschien ben ik een beetje autistisch ofzo.”

tamara-avital-kinders--interview

 

Koemelk en gluten

A: “Onze hele familie heeft een glutenintolerantie en koemelkallergie. Net als mijn huidige gezin, inclusief mijn man. Inderdaad: hoe krijg ik het voor elkaar. In de Chinese geneeswijze gelooft men dat iedereen een zwakte in zijn orgaan kan hebben en dat organen voor een emotie staan. Blijkbaar hebben Tamara en ik allebei een zwakke lever (dat staat voor de emotie ‘boosheid’). Als we vroeger, toen we nog niet wisten dat we allergisch waren voor gluten, gezellig met zijn allen uit eten gingen, en heerlijk genoten van brood, pasta en taart, kon ‘zomaar’ de vlam in de pan schieten. Tot keihard schreeuwen aan toe. Mijn man kan daar regelmatig nog om lachen, zo bizar was het. Gelukkig eten we al jaren geen brood meer, dus verlopen de etentjes nu vooral vredig met veel lachen, zingen en dansen. Ik heb geen problemen met mijn allergie. Inmiddels ben ik zó gewend om anders te eten. Heel af en toe neem ik overigens iets wat ik niet mag. Cheesecake bijvoorbeeld.”

T: “Tijdens feesten en partijen kan ik nooit gewoon lekker meesmullen van de botersausjes en stokbroodjes. Dat is best vervelend. Daarnaast vind ik het ook naar dat andere mensen er rekening mee moeten houden als ik op visite kom of als ik ga dineren in een restaurant. Ik ben daar wel eens onzeker over; mensen vormen zich snel een mening en bestempelen je vaak als ‘lastig’.”

Missie

A: “Alles eruit halen wat erin zit. Als ik me weer eens terugtrek omdat ik me voor de zoveelste keer weer eens wat in het hoofd heb gehaald, roepen de kids: ‘O, mama is weer op een missie.’ Met andere woorden: laat haar maar even met rust. Ik ga dan namelijk als een dolle stier… Ook iets wat Tamara en ik delen.”

T: “Inderdaad: heel herkenbaar. Ook ik wil het maximale uit het leven halen. Daarnaast wil ik een fijn bestaan opbouwen voor mijn familie, kinderen en mezelf.”

elbaz-densGeluksmoment
A: “Onlangs werd mijn dochter Yael geopereerd en na twee uur kwam de dokter vertellen dat alles voorspoedig was gegaan. De aanblik van een ademend kindje in een bed… Dan maakt mijn hart een sprongetje. Ik kan gelukkig in heel veel momenten mijn geluk herkennen. Dat is, denk ik, de tegenhanger als je veel ellende en drama hebt gekend.”

T: “Samen met mijn vriendin Maria Tailor heb ik een kledinglijn gelanceerd, Collection-PRC, en die werd door pers en publiek heel goed ontvangen. Echt overweldigend. Maar ook als ik gezellig met mijn lieve vriend Hans op de bank zit, of als ik op visite ga bij mijn zus en daar loop te grappen en te grollen met haar geweldige dochters en als ik met mijn twee honden op schoot zit te genieten van oppervlakkige tv, zoals The Kardashians ben ik helemaal gelukkig.”

twickers-blizzaffair

Snackrecept

A: “Mijn dochter Noah maakt de laatste tijd vaak ‘Twickers’, een mix van tussen Twix en Snickers . Je smelt een reep raw chocolat of pure chocolade met twee eetlepels olijfolie en een eetl agavesiroop. Blijven roeren. In een andere pan verwarm je twee volle eetlepels bio pindakaas , een eetlepel agavesiroop en een eetlepel kokosolie. In een (siliconen) cupcakevorm doe je wat gesmolten chocolade, daar leg je een half glutenvrij koekje (shortbread) op dan een laagje pindakaasmengsel en nog wat chocolade(sliertjes). Dit zet je vijftien à twintig minuten in de vriezer en dan kun je het uit de vormpjes halen.”

T: “Een snel recept voor mijn lievelingssnack? Niet echt, ik ben een drama in de keuken.”

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on oktober 9 2013. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Double date met Tamara en Avital Elbaz”

  1. Leuk om te lezen. Geeft een klein kijkje in de persoon achter een uiterlijk of een rol.

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel