|

Parijs, Colette en macarons

air magazine-tommy-hilfiger-mode-ontwerpsterParijs is een stad waar je als designer altijd over droomt. Jammer genoeg voor mij alleen niet de bestemming die vaak op mijn shoppinglijstje voorkomt. Het is namelijk geen echte ‘boys-stad’.

Klinkt in eerste instantie vrij onlogisch, dat snap ik. Natuurlijk is er voor de mannen onder ons ook genoeg te shoppen daar. Maar wanneer je je net zoals ik meer gespecialiseerd hebt in de denim related boys collecties, heb je er gewoon niet zoveel te zoeken. Londen, Stockholm en New York daarentegen, daar zal ik wat werk betreft vol inspiratie vandaan komen.

Colette en macarons van Ladurée
Dus als ik aan Parijs denk, denk ik vooral aan 2 dingen, Colette en macarons van Ladurée. En die hebben in dit geval eigenlijk maar weinig met werk te maken, maar vooral met mijn eigen wishlist. Colette is een geweldige winkel aan de Rue Saint-Honoré vol met gadgets, limited edition sneakers, designer toys en ja ook kleding! Ik kan me daar uren lang vergapen aan van alles en nog wat. Om vervolgens misschien alleen een iPhone-cover scoren. Je moet namelijk wel een behoorlijk dikke portemonnee meenemen, wil je daar los kunnen gaan. Colette was trouwens wel een van de weinige winkels die de Nike Air Royal Macarons verkochten!

Zelfgebakken macarons
Diezelfde macarons zijn door het gebrek aan reisjes met de Thalys, inmiddels een verslaving in de keuken voor mij geworden. Tuurlijk, ze zijn ook te koop bij de V&D, maar niets gaat boven een zelf gebakken calorierijke chocolade macaron.  Het heeft wat zwoegen en zweten gekost om het perfecte recept te vinden.Ik sprong dan ook een gat in de lucht, toen ik hoorde dat ik gelukkig niet allergisch was voor amandelen. Enig nadeeltje wat ik tot nu toe heb mogen ontdekken als je ze zelf bakt. Je mist wel  de prachtige doosjes van Ladurée. Gelukkig krijg ik inmiddels, door mijn regelmatige traktaties op het werk, af en toe een doosje van een lucky- girl- die- wel- mag- shoppen- in- Paris toegeschoven… Geloof dat ik nu snel een potje ga aanleggen voor een privétripje Parijs! Ik heb er zin in gekregen na al die fijne verhalen hier op Air!

Posted by on augustus 26 2011. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid