|

Doseren is het nieuwe zwart

Doseren is het nieuwe zwart. Althans voor mij. Wanneer je een longaandoening hebt  moet je sowieso goed naar je lichaam luisteren,maar ik ben er achter gekomen dat echt doseren me nu pas een beetje begint te lukken.

Altijd haasten
Ik ben nu halverwege de instelfase van mijn immunotherapie. Sinds eind augustus krijg ik iedere week een beetje meer allergeen ingespoten en eind december, als mijn instelfase voorbij is zal ik iedere week dezelfde dosering krijgen. Wat het praktisch gezien betekent? Iedere week een middag naar het ziekenhuis. Ik kan gemakkelijk een half uur, maar ook ruim een  uur onderweg zijn, dus ik moet ruim op tijd weg, op zoek naar een parkeerplek en dan alsnog haasten om op tijd op de allergologie poli te zijn. Het klaarzetten van mijn drie immunotherapie prikken en mijn twee tweewekelijkse xolair injecties duurt tien minuten en de dosering wordt altijd dubbel gechecked. Dat kost tijd. Met het injecteren erbij ben ik wel een half uur zoet. Daarna moet ik een half uur wachten voor het geval ik in shock raak of er iets anders raars gebeurt. Gelukkig heeft het nieuwe Maasstad een koffieautomaat in de wachtkamer, een hoop magazines, wifi en heerlijke loungestoelen. De kunst is om na dat uur terwijl ik instort  zo snel mogelijk thuis te komen.

Eindelijk geaccepteerd
Immunotherapie heeft een groot voordeel: Ik voel me volwaardig ziek. Eigenlijk ben ik iedere dag moe sinds mijn eerste injectie.  Mijn hele leven ben ik al moe en benauwd, maar met mijn bijzondere medicijnencombi en wekelijkse bezoek aan het Maasstad heb ik het zelf ook zo ’n beetje geaccepteerd. Ik kan hierdoor nu makkelijker nee zeggen,  ga niet meer half beroerd aan het werk en voel meestal geen onrust als ik een dag helemaal niets doe of iets moet afzeggen vanwege mijn gezondheid. En dat maakt het leven een stuk makkelijker.I’ll be lounging on the couch, just chillin’ in my snuggie
Hele leuke feestjes zoals KYFLND en de afterparty van The Specials en een interessante doktersbijeenkomst moest ik missen, maar ik weet dat een geweldig feestje niets is als je moe, ziek en alleen voelt. Dus maak ik mijn huis extra schoon en gezellig. Ik bak Santana appeltaart, gebruik mijn nieuwe snuggie, waar Bruno Mars nu zelfs over zingt, uitgebreid, ontdek geweldige nieuwe online series zoals Haven en Eureka en doe alles zo snel, afgemeten en efficiënt mogelijk.

Snurk en shoots
Tussen mijn middagtukjes, schoonheidsslaapjes en uitslaapsessies door maak ik wel genoeg leuke dingen mee. Ik kwam geweldige producten voor vrouwen met een allergie voor huisstofmijt tegen op Meesterlijk en de Woonbeurs, ontmoette hele leuke vrouwen die nu voor Air schrijven of me aan andere interessante vrouwen voorstelde. In hele korte tijd shopte ik on- en offline mijn complete wintergarderobe bij elkaar, compleet met Fair isle vest.  Ik dronk koffie in het altijd bijzondere Amsterdam- Zuid met de super lieve Air- girl Graziella Ferraro die tussen haar fotoshoots en afspraken met bn -ers tijd vond voor een lekkere cappuccino in de zon. En ik was backstage bij een shoot voor een bijzonder fijn jeansmerk, waar ik ook foto’s maakte, maar lees je later alles over!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 4 2011. Filed under Backstage, Real life. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid