|

Tommy’s girl: pakt uit

fashion_air magazine_tommy
De Kerstman staat alweer bijna voor de deur, maar ook op mijn freelance-designer-klus stromen de ‘kadootjes’ binnen. Niet uit Spanje of vanaf de Noordpool, maar vooral vanuit China, waar veel van alle kleding die ik ontwerp gemaakt wordt.

Eigenlijk zou je bijna kunnen zeggen, dat het hier om surprises gaat. Dozen en dozen met te veel tape eromheen en kilometers plastic! Dozen die alleen maar open gemaakt kunnen worden met grof geschut, zoals je vroeger een nasty surprise van je etterige broertje kreeg met Sinterklaas (ik heb er 3, dus hier kom ik makkelijk mee weg…;-). Maar desalniettemin, zo blij als een klein kind en met Stanley-mes in de aanslag, wacht ik af tot meneer-de-pakjes-bezorger weer voor de deur stopt. De collectie voor volgend jaar winter komt nl. binnen! Het zijn de eerste salesmansamples; De eerste sets waarmee de verkoop de boer op gaat om winkeliers te imponeren.

Inderdaad gaat het hier om de collectie die winter 2011 pas in de winkel ligt.

Je moet je voorstellen, dat het hele traject van ontwerpen, eerste monsters, final samples, beursen,verkoop en productie, tot aan het moment dat je het uiteindelijk in de winkel kan kopen, minsten een jaar in beslag neemt.

Afgelopen augustus, was ik dus al druk met het ontwerpen van fijne warme hoodies, winterjacks en grove breisels. Dan ben je toch stiekem blij dat bijna ieder bedrijf tegenwoordig airco heeft. Doet toch net iets meer met je inlevingsgevoel.

En nu, een paar maanden later, mag ik het resultaat van al mijn harde werken met eigen ogen aanschouwen. Terwijl we alweer bezig zijn met het ontwerpen van de pre-spring collectie voor 2012, pak ik mijn kadootjes uit. Vaak met een kritisch oog, want ik ben nou eenmaal een perfectionist.Toch geniet ik altijd met volle teugen van dit soort momenten. De kick om je eigen ontworpen collectie bij elkaar op een rekje te zien hangen, wint het toch altijd weer van de teleurstelling als er toch nog onverhoopt iets is misgegaan.

Posted by on december 10 2010. Filed under Real life, Tommy`s girl. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Tommy’s girl: pakt uit”

  1. Ik verheug me nu al weer op de speciale sale van TH! Ik word altijd door mijn bovenbuurvrouw uitgenodigd. Yay, bijna terug in NL

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid