|

Topjob; Patricia van der Neut

Airmagazine interviewt voor Topjob ambitieuze vrouwen met een superleuke baan, veel ambitie en astma of een  andere lichamelijke beperking. Want je bent niet wat je hebt en life is what you make it!

Wie is Patricia van der Neut?
Ik ben een 28 jarige vrouw uit Amsterdam met een veelzijdig leven. Ik ben niet alleen moeder van een prachtige dochter, maar heb ook een eigen bedrijf, Fashion Week Digital, de eerste online fashion week. Hiervoor reis ik veel, ontmoet ik veel interessante mensen en mag ik veel leuke dingen doen.

fashion-week-digital-oprichtster

Kun je ons vertellen hoe je in het pr werk terecht gekomen bent?
Ik kom uit de online advertentie wereld. In het begin ging dit erg goed, maar nadat de credit crisis begon, trokken veel van mijn klanten hun mediabudget gedeeltelijk of zelf in zijn geheel in. Dit zorgde ervoor dat je klanten voor het beetje budget wat zij hadden, zo veel mogelijk resultaat wilde hebben. Hierdoor kregen wij het idee om met deze (of marketing budgetten) PR te gaan doen en zo meer publiciteit te genereren en de klant op de manier waar voor hun geld te geven. Door mijn ervaring met zowel adverteerders en designers waarvoor ik gewerkt heb, ben ik op het idee van Fashion Week Digital gekomen door puur hun vragen te beantwoorden, en die van de consumenten.

Wat doet FWD precies?
Fashion Week Digital is de eerste online fashion week. Wij filmen exclusieve fashion shows van designers van over de hele wereld, exclusief, voor en door Fashion Week Digital. Wij tonen deze beelden exclusief op www.fashionweekdigital.com en deze zijn dus nergens anders te zien. Wij brengen zo consumenten, pers en inkopers van over de hele wereld in contact met Fashion Week en onze designers.

Welke merken zou je nog graag aan jouw bedrijf toevoegen?
Ik zou heel graag willen werken met Marc Jacobs, Brian Atwood, Oscar de la Renta, maar ook jonge en nieuwe designers, die ik een kans kan geven om door te breken.

Waar wil je met FWD over 3 jaar zijn?
Ik wil dat over 3 jaar Fashion Week Digital is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend event met ruim 5 miljoen unieke members. Dat wij een platform zijn voor nieuwe en gevestigde merken en designers van over de hele wereld en dat FWD niet meer weg te denken is uit het modebeeld.

Waarin onderscheid FWD zich?
patricia-zette-fwd- op Fashion Week Digital is een geheel nieuw concept. Wij filmen alle shows exclusief door en voor FWD. Hierdoor blijft dit materiaal ook exclusief en alleen op onze site te bekijken. Daarnaast bieden wij extra’s voor onze members zoals mooie gifts, persmateriaal voor pers, buyer information voor inkopers en hebben wij geen grenzen; we zijn overal te bekijken.

Welke rol zie je weggelegd voor social  media, nu en in de toekomst?
Social media is niet meer weg te denken. Tegenwoordig vindt je het snelst een baan via Facebook en twitter. Dit zegt heel wat over de tegenwoordige tijd en ik denk dat dit in de toekomst alleen maar sterker wordt. Ik vind dat een bedrijf ook niet meer zonder Social Media kan. Privé is het een keus die je zelf moet maken, maar als bedrijf moet je mee met de trends om te overleven in deze jungle van concurrentie.

Je hebt astma. Hoe beïnvloed dat jouw leven en werk?
Ik heb inderdaad astma. Ik weet niet of het daardoor komt, maar ik heb echt minstens 8 uur slaap per dag nodig. Als ik dit niet heb, ben ik gewoon heel erg moe en minder geconcentreerd. Ik vind sporten niet leuk, dus dat doe ik dan ook niet. Ik doe nu wel aan speedwalken, dit is heerlijk en ik merk dat hoe vaker ik het doe, des te beter het gaat, ook met mijn astma.fashion-week-digital-als-onderneming De eerste keer lagen mijn longen al op de grond na 100 meter en nu loop ik om de dag zo een 45 minuten tot een uur non stop. Ik heb in mijn baan niet zo veel last van mijn astma, dat zou anders zijn geweest als ik bijvoorbeeld Dierenarts zou zijn geweest. Het enige waar ik last van heb als ik zware dozen met kleding de trap moet op tillen, maar daar zorg ik tegenwoordig voor dat ik dit niet hoef te doen.

Hoe beïnvloed astma jouw persoonlijke leven?
Sinds ik ben verhuisd net buiten de stad, tegen het Amsterdamse Bos aan, merk ik aanzienlijk verschil. Ik heb veel minder last van mijn astma. Ik zie mezelf absoluut niet als iemand met een ziekte. Ik doe gewoon waar ik zin in heb en laat mij niet tegen houden door een gebrek. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve houding en denkwijze absoluut helpt bij de omgang met een ziekte of andere nare situaties.

Waarom vind jij dat je een topjob hebt?
Ik vind dat ik een top baan heb, omdat ik voor veel leuke merken mag werken en kan doen en laten wat ik wil. Ik bedenk dingen voor klanten die daar behoefte aan hebben en mag deze dan ook uitvoeren. Hierdoor doe ik dus elke dag wat ik leuk vind. PR en organiseren moet wel je ding zijn, je moet creatief kunnen denken, goed zijn in netwerken, geen 9 tot 5 mentaliteit hebben, bovenop de actualiteit zitten en je moet vooral durven te doen. No guts, no glory.

Lees vanmiddag op Airmagazine alles over Patricia’s Fashion Week Digital!

Vind jij dat je ook een topjob hebt èn heb je een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere beperking? Mail naar future@airmagazine.nl en misschien interviewen we jou binnenkort voor Airmagazine!

Posted by on mei 6 2011. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 Comments for “Topjob; Patricia van der Neut”

 1. Super leuk!

 2. Walter van der Neut

  Hallo Patricia, je kent me wel niet maar ik schrijf je toch maar even. Ik hoorde je namelijk afgelopen week in een interview op de radio, hoorde je naam en dacht heeeeeeeeey dat is leuk, een (achter) naam genootje op de radio, dat hoor je niet zo veel en bovendien is van der Neut een niet zo heel veel voorkomende naam…toch? Weet je trouwens dat er een echte van der Neut vereniging is? Best grappig. Nou wie weet spreken we elkaar nog eens via mail. S6 met je bedrijf enne ow ja als je me eens wilt mailen dan mag dat hoor. w.neut@chello.nl
  Groetjes Walter.

  Ps) zou t leuk vinden iets van je te horen.

 3. Beste Patricia,

  Prachtige website, goede zaken, en ik hoop je ooit op de fam. dag te spreken,

  Groetjes
  Jan van der Neut
  Penningmeester van der Neuten verenining

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid