|

Meer energie met “Nee”

 Bijna iedereen kan wel wat meer energie gebruiken. Zeker op de dagen dat je je niet fit voelt. Ik heb een oplossing: ruil de ‘maar’ in voor positieve energie. Tijd voor actie!

Leer nee zeggen

Het woord ‘maar’ wordt veel gebruikt door mensen. Meestal in de vorm van een ontkrachting of afzwakking. In een gesprek kennen we allemaal het effect van dit woord. Jij bent enorm enthousiast. Alleen de ander komt met bezwaren en ja hoor daar iets het verboden woord weer.

“Leuk plan om naar die film te gaan, máár ik weet niet of ik tijd heb.” “Jouw tentamen heb je erg goed gemaakt, maar ik zou er beter mijn best voor hebben gedaan.” “Natuurlijk wil ik jou helpen, maar ik moet even kijken wanneer dat kan.”

De uitvinder van het woord ‘Maar’ heeft niet goed nagedacht over de lading. Als iemand ‘maar’ zegt, bedoelt hij/zij eigenlijk, diep van binnen, nee. Zeg dat dan gewoon. Dat maakt het een stuk duidelijker.

Hoe vaak zeg, schrijf of denk jij een ‘maar’?

Ga eens bij jezelf na hoe vaak je het woord gebruikt. Lees jouw e-mails, tweets, sollicitatiebrieven en andere schriftelijke communicatie eens terug. Denk het woord weg en zie hoe de zin dan loopt. Als je er nog een positief woord voor in de plaats zet, is het een stuk fijner.

Energie in plaats van frustratie

Als je de ‘maar’ kunt vergeten is er ruimte voor andere energie. Je leert jezelf aan om positiever te denken, te zijn en te communiceren.

Sterker nog het geeft je positieve energie. Je spreekt je echt uit. Wedden dat jouw omgeving hier ook blij van wordt. Jij wordt namelijk veel aantrekkelijker als je zegt wat je wilt. Dit levert bakken energie op!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

 

 

 

 

Aanbevolen artikelen:

Posted by on oktober 20 2012. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel