|

6x leuke bezienswaardigheden in Antwerpen

Nu ik  aan mijn minor in Antwerpen begonnen ben heb ik ruim de tijd om de stad eens te verkennen. Met mijn kot in het centrum heb ik lekker alle tijd om de mooiste plekjes in ’t stad te ontdekken.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De trots van Antwerpen, de OLV-kathedraal, moet zeker een bezoekje krijgen. Naast de imposante buitenkant, heeft de kathedraal een indrukwekkende collectie aan schilderijen

De vrijdagmarkt

Vlak boven de Kulminator bij het museum Plantin-Moretus is de vrijdagmarkt. Elke vrijdagmorgen staat het hele plein vol spullen die geveild worden. Het verhaal gaat dat deurwaarders hier hun geïnde inboedels verkopen. Lekker inslaan dus!

Vrijdagmark-klt

Het stadhuis

Vlak tegen de OLV-kathedraal zit het stadhuis. Dit is zeker niet te missen met de prachtige fontein die ervoor staat en alle vlaggen die naar buiten hangen. Het is mogelijk om het van binnen te bekijken, maar op het plein zou je ook een koetsje kunnen huren om in stijl door de stad te toeren.

Stadhuis-antwerpenHet Steen

Vanaf het stadhuis zou je door kunnen lopen naar de Schelde. Hier eindig je bij het Steen, het langst bewaarde gebouw van Antwerpen. Doordat dit iets verhoogd is, kan je ver uitkijken over de Schelde. Daarnaast is er vanaf het Steen een verhoogde wandelpromenade gemaakt langs de Schelde, voor romantische avondwandelingen met een mooi uitzicht.

Kulminator

Dit kroegje bevindt een stukje verder van de kathedraal, aan het Vleminckveld. Natuurlijk zijn overal in Antwerpen cafeetjes en terrasjes te vinden met de beste Belgische biertjes, maar het aanbod van 800 verschillende soorten bieren maakt de Kulminator wel bijzonder. Het café is dan ook wel eens tot beste biercafé uitgeroepen van de wereld.

Begijnhof-kl

Het begijnhof

Het begijnhof ligt een stukje verder uit het centrum, maar is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. Dit hofje was vroeger het thuis van de Begijnen, vrouwen die een kuisheidsgelofte aflegden en deel uitmaakten van een soort vrije lekengemeenschap binnen de Rooms-katholieke Kerk. Tegenwoordig worden de woningen wel weer verhuurd, maar het hofje is gewoon open voor toeristen. De beelden en het kerkje dat er tegenaan staat, maakt dit een ideale plek om je even in een compleet andere wereld te wanen midden in de stad.

♥Plog ; dagje Antwerpen

♥Think Twice in Antwerpen

 

Bewaren

Posted by on september 22 2015. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid