|

Barcelona, perfect voor een citytrip

Een straat vol zoetigheden, heel veel winkels, prachtige gebouwen, een heerlijk strand en  heel veel leuke barretjes; Barcelona heeft alles voor de perfecte citytrip. Als je genoeg krijgt van het regenachtige weer hier is Barcelona de plek om je humeur een boost te geven.

De Barna, zoals de inwoners heten, hebben minder dat mañana gevoel dan de Spanjaarden, zijn super vriendelijk, eten de hele dag door en hebben een weak spot voor ijs en gebakjes. Een volk naar mijn hart!  Ondanks de kilo’s aan tapas en zoetigheden die ze naar binnen stouwen zijn ze tenger gebouwd, als Hollander kun je je daardoor wat lomp voelen. Maar dat duurt nooit lang,  aangezien de mannelijke bevolking er een dagtaak van maakt vrouwen na te zwaaien en fluiten.

Casa Batlló
De door Gaudi ontworpen huizen zijn prachtig, vooral Casa Batlló is het bezoeken meer dan waard. Vergaap je aan het interieur,  geen enkele muur is recht, het lijkt wel een sprookjeshuis. En je bezoek aan het casa kun je mooi gelijk de winkels in de buurt meepikken.

Parc Guell
Het is wel een flinke klim naar dit beroemde door Gaudi ontworpen park, maar het is het waard. Slenter er rond en vergaap je aan alle bijzondere bouwwerken. Als je erg van zijn stijl houdt is het bezoeken van zijn huis in het park ook echt een aanrader. De entree is gratis.

Barrio gothic
Dit vond ik wel de meest sfeervolle wijk. De Carrer Princessa stikt van de chinese rommelwinkeltjes, patisseriën en gelaterias.

Parc de la Ciutadella
Of je nu de hitte wilt ontvluchten, de spaanse Arc de Triomf wel zien, plaatselijke skaters wilt spotten of mensen wilt kijken,  dit park is er ideaal voor.  Het Parc de la Ciutadella is het grootste park  van Barcelona en heeft een lange en interessante geschiedenis. Het was bijvoorbeeld oorspronkelijk een fort en is gebruikt voor de wereldtentoonstelling in 1888.  Er zijn in het park o.a een dierentuin en het museum van moderne kunst te vinden.


Do:
-De Barrio Gothic met zijn sfeervolle oude straatjes en authentieke winkeltjes bezoeken.
-Ga eens een van de ontelbare ijszaken en gebakswinkeltjes binnen en bestel  iets wat je nog niet kent.
-Breng een bezoekje aan de prachtige gebouwen van Gaudí zoals Casa Battló, waar je ook als niet van kunst houdt een hele tijd zoet zal zijn.

Don’t:
-Het overvolle, toeristische Ramblas bezoeken. Het stikt er van de zakkenrollers en de drankjes zijn er belachelijk duur.
-Als je veel last van je longen heb kun je beter in de lente of herfst naar Barcelona gaan, in de zomer hangt er een hoop smog in de lucht.

Going and being there
Wil je niet zoveel uitgeven aan je vakantie?
-Kijk voor vluchten eens op Transavia voor cheape tickets.
En zoek voor goedkopere hotels op bijvoorbeeld Booking.com of Expedia.

-Koop een kaartje bij Barcelona Bus Turistic. Voor 22,- heb je een dagticket waarmee je de hele stad kunt doorkruisen. Ik nam m om naar het prachtige Parc Guell te rijden, daarna reden we langs de noordkant van de stad waar de lucht heerlijk fris was om even bij te komen van de smog die ’s zomers het centrum teistert. Soms kun je de tickets met korting bij je hotel kopen.

-Als je naar het strand gaat en een bedje met parasol wilt, ga dan vroeg. Je betaalt al snel 17,- voor een dag en aan halve dagen doen ze helaas niet. Wij gaven onze 17 euro uit aan drankjes en hapjes op een van de fijne strandpaviljoens. Daar kun je ook in de schaduw zitten en het uitzicht is net zo leuk.

-Als je in Barcelona bent zul je al snel merken dat er weinig Spaans gesproken wordt. De Barna spreken Catalaans, dat lijkt op Frans en Italiaans. Met die talen kom je dan ook een heel eind. In het centrum lukt het met Engels ook wel.

Posted by on augustus 25 2010. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid