|

CfChamps; fietsen voor onderzoek naar CF

Zaterdag 29 september is de allereerste editie van een nieuwe sponsoractie: CfChamps. Met deze ronde van 440 km die om het IJssel en over de Veluwe gaat zal er geld opgehaald worden voor onderzoek naar CF.

Cf Champs

Zaterdag 29 september is de allereerste editie van een nieuwe sponsoractie: CfChamps. Deze ronde is 440 km, het is rondje IJsselmeer met een stuk over de Veluwe. De wielrenners mogen er 24 uur over doen, en mogen zich ook inschrijven als een team om het gezamenlijk of in estafettevorm te fietsen. Maar zo’n sponsoractie is er natuurlijk niet voor niks: CfChamps is er om geld op te halen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen CF. Over CF, ofwel taaislijmziekte, konden jullie eerder al lezen wat CF inhoudt en wat voor een invloed het heeft op het dagelijks leven.

Het verhaal achter CF

Je hebt waarschijnlijk al meer over CF gelezen bij de photodiary’ s van Daniëlle , bij mijn artikelen of je kent het verhaal van Rianne. Maar de CfChamps site hebben,  om CF een gezicht te geven,   Ole van 2 jaar en Indy van 10 jaar centraal. Zij vertellen hun verhaal op de site van CfChamps en maken duidelijk waarom er een medicijn zou moeten komen.

Racetips en voorbereidingen

Maar ja, 440 km fietsen voor taaislijmziekte is makkelijker gezegd dan gedaan, dus zijn er de nodige voorbereidingen getroffen voor de wielrenners. De ploegen hebben verplicht volgwagens, iedere 60 km is er een verzorgingspost waar er ook voor voedsel wordt gezorgd en er zijn alleen goede wegen uitgezocht waar op gefietst wordt. Op de site van de CfChamps staan ook nog tips voor het trainen voor de race. Want getraind wordt er zeker! Mijn vader gaat mee fietsen met een team en ze zijn al sinds begin juli bezig met trainen en tijdschema’s maken om de route te verdelen.

Sponsor de Cf Champ fietsers

Maar naast het trainen is ook het sponsorgeld ophalen een belangrijk element. Het is de bedoeling dat iedere fietser €1000,00 aan sponsorgeld ophaalt en natuurlijk kan jij helpen om dit sneller voor elkaar te krijgen! Op de site van CfChamps kan je als particulier sponsoren. Het enige wat je hoeft te doen is een team uit te kiezen en geld over te maken. Op die manier help je al mee aan een nieuw medicijn voor CF! Als je helemaal je in wilt zetten voor mensen met taaislijmziekte en je deze uitdaging helemaal ziet zitten is het nog steeds mogelijk om je in te schrijven met een eigen team op de site.

Op 29 september zelf zal Airmagazine ook bij de race zijn en misschien zelfs wel in een volgwagen zitten. We houden jullie dus helemaal up-to-date van alle gebeurtenissen bij de CfChamps!

Posted by on september 4 2012. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021