|

De leukste winkels in St Germain, Parijs

Parijs heeft naast de Champs Elysees en de Eiffeltoren veel meer leuke bezienswaardigheden. Ik bezocht de o.a. de wijk St Germain,  een hele levendige wijk vol  bijzondere winkeltjes en leuke restaurantjes. De plekken die  ik het vermelden meer dan waard vind deel ik graag met je.

Foodies walhalla bij La grande Épicerie

Je kunt bij deze kruidenier, die wat weg heeft van de geweldige en grote food afdeling van het Engelse Selfridges  uren vertoeven. Van prachtig uitgestalde verswaren tot exquise patisserie, je vind het hier. Check de theeafdeling  alleen al voor de verpakkingen, breng een bezoekje aan het glutenvrije rek,  loop langs alle bijzondere dressings en  chutneys en suikerklontjes in engeltjesvorm.
38 Rue de Sèvres, 75007 Paris

vakantie-astma-allergie

Designertassen bij Le Bon Marché

Dit  oudste warenhuis van Parijs  verkoopt net als Lafayette, Colette en Printemps exclusieve merken, alleen is het veel ruimer opgezet en rustiger. Je kunt er dus wat meer ontspannen winkelen. Helaas is deze winkel nu, net als een hoop andere in Parijs, geparfumeerd, dus als astma- patiënt is het een ware  uitdaging.
24 Rue de Sèvres, 75007 Paris

vakantie-astma-allergie

Prachtige vlinders en opgezette dieren Deyrolle

Deze winkel is een van de meest bijzondere die ik ooit heb gezien. Achter een kleine gevel gaat een enorme ruimte vol opgezette dieren en boeken over de natuur schuil. Er is een wisselende expositie en zelfs de regulieren lijsten met opgeprikte vlinders zijn hier tot kunst verheven.
46 rue du Bac, 75007 Paris

vakantie-astma-allergie

Architecturaal hoogstandje bij Hermès

Dit Franse modemerk  dat je kent van de Kelly bag en geprinte zijden sjaals is iconisch en  onbetaalbaar. Ga toch even deze flagshipstore in, gewoon omdat hij zo briljant is ontworpen.
17 Rue de Sèvres, Paris

vakantie-astma-allergie

Kaas van Barthélemy

Dol op Franse kaas of op zoek naar iets speciaals om mee te nemen voor het thuisfront? Deze  kaaswinkel heeft  de lekkerste brie, schimmelkaas en wat je verder nog zoekt om je kaasplankje compleet te maken.
51 Rue de Grenelle, 75007 Paris

barthelemy-kaas-parijs

Ladurée Bonaparte

De beroemdste en mooist verpakte macarons vind je bij Ladurée.  Vooral de roze en fleur d- orange zijn erg lekker en speciaal. Je kunt bij deze dure, maar typisch Franse tearoom ontbijten of lunchen.
21, rue Bonaparte, Parijs
vakantie-astma-allergie

Bioderma en La Roche Posay voor weinig bij Citypharma

Deze pharmacie is wereldberoemd onder schoonheidsfreaks en beautybloggers. De winkel staat volgestouwd met huidverzorgingsproducten, medicijnen en douchegels en het is er altijd enorm druk. De prijzen zijn hier ongekend laag en je kunt er bekende en goede merken voor een gevoelige of eczeemhuid van Eucerin, Bioderma en LaRoche Posay kopen. Zorg van tevoren uit wat je nodig hebt en sla in!
26 Rue du Four, 75006 Paris

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on mei 30 2014. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021