|

De Parade:erotiek en konijnen

De Parade raast door Utrecht.Welke voorstellingen zijn een echte aanrader en welke kun je beter vermijden, al was het maar vanwege de adembenemende rookmachines?

Soft erotische voorstelling over zo’n beetje alles van MTG blond
Vier Tygo Gernand look- a- likes (Tygo stond enkel als marketingstunt op de poster van de voorstelling) en een jonge blonde meid, leggen aan de hand van een ‘rad’ uit waaruit theater bestaat. Een voorstelling bestaat uit 25% humor, 20% ontroering, 10% destructie, 30% sex en 15% moraal. De rauwe voorstelling sleept het publiek van de ene hoek naar de andere. Het toneelspel is steengoed en precies getimed. De onderwerpen vloeien soepel in elkaar over en nemen je mee de filosofische diepte in. niet schromen.

Adembenemend?
In deze voorstelling word alleen tijdens het onderdeel sex gebruik gemaakt
van extreme lichteffecten, maar er wordt geen gebruik gemaakt van een rookmachine. Helemaal Air- proof dus, ik ging weer fit naar buiten.

Het uur van het Konijn, John Buijsman
Wat?
De voorstelling begint met harde muziek en veel rumoer. Er wordt met een slijptol meerdere malen door een metalen matrasspiraal geslepen. Dit zet de hele tent vanaf het begin van de voorstelling vol met rook en stank van verbrand metaal. Drie heren en een dame, die na een fataal ongeluk het verhaal vertellen van Rico. De overledenen(Rico) herleeft zijn leven in de gedaante van zijn omstanders. Ontroering verwerkt in zang en sketches. Tekstueel een hele goede voorstelling. Door de rook en de stank en het niet overweldigende toneelspel heb ik daarentegen niet echt genoten van deze voorstelling. (een-na-laatste voorstelling van deze groep, op de volgende Parade zullen zij pas weer spelen)

Adembenemend?
Deze voorstelling is voor astmapatiënten ongeschikt, de stank en rook is moeilijk dragelijk tijdens de voorstelling en lijd onnodig af van de tekstuele kracht van de uitvoering.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juli 27 2011. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...