|

Fietstocht door Madrid

Volgende maand ga ik voor de tweede keer naar Madrid. Ik ben dan op zoek gegaan naar een bijzondere manier om de stad te ontdekken. In juli zal ik dan ook fietsend Madrid verkennen.

fietsen-met-astmaMadrid per fiets
Het is de tweede keer dat ik Madrid aandoe. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een bijzondere manier om de stad te ontdekken. Wat is er fijner dan op een zomerdag met je neus in de zon, op de fiets, door een bruisende Spaanse stad te fietsen met de echte kenner?

Kaj van Stigt is op dit moment werkzaam bij Bravo Bikes en vertelt ons de leuke dingen over het gidsen in Madrid: “In het begin is iedereen nog een beetje huiverig. In een ander land op de fiets stappen is natuurlijk ook spannend. Met een fietstour kun je een stad erg snel en goed leren kennen. Je bent lekker buiten en het is een actieve vorm van toerisme. Persoonlijk vind ik het super dat je overal makkelijk kunt komen en zonder problemen van je fiets kan stappen wanneer iets je aandacht trekt!”.

stedentrip-citytrip-spanje-copdFietsen met een longaandoening
Afgelopen februari kwam Madrid in het nieuws door de smogvorming in de stad; voor astmapatiënten een probleem. Ik vroeg haar ook hoe er met mensen met bijv. longproblemen rekening gehouden wordt.
Bravo Bikes zorgt ervoor dat deze mensen vroeg in de ochtend op de fiets stappen. De smog van de stad kan op de luchtwegen slaan en in de ochtend is deze relatief het laagst.
De gidsen nemen extra flessen water mee zodat niemand uitdrogingsverschijnselen kan krijgen en er geen taai slijm gevormd kan worden.

Hoe zorg je zelf voor een fijne fietstocht?
Bij een boeking kan aangegeven worden of er speciale wensen zijn. Geef hierbij je allergie of longaandoening door!
Kies  juist de fietstours in de omgeving van Madrid.“De stad op zich kan meer problemen geven wat betreft de luchtwegen. De omgeving van Madrid is bergachtig maar met de fiets erg goed te doen. Dit zou een prima optie zijn voor een astmapatiënt die toch graag op die fiets klimt. De omgeving van Madrid is nog ongerept en absoluut de moeite waard!”
Bezoek  het centrum van Madrid in je eigen tempo bezoeken met bijvoorbeeld de metro.

Parque de la Montana- madrid-astmaKortom, fietsen in Madrid kan. Maar geef het duidelijk aan voorafgaand aan de tour. De stad is bruisend, dynamisch en ontzettend gezellig. Niet gewoon gezellig, maar ontzettend gezellig. Het Spaanse leven ademt je tegemoet en ik? Ik kan niet wachten om in de vroege ochtend op de fiets te stappen!

Posted by on juni 16 2011. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Fietstocht door Madrid”

  1. Ik heb afgelopen weekend gefietst door Berlijn, ook een aanrader!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021