|

Veelzijdige hotspot Grand Café Restaurant Loos

Ben je helemaal in Franse sferen omdat  je bijna op vakantie gaat naar Zuid- Frankrijk, de Tour de France hebt gekeken of  gewoon vanwege het lekker zomerse weer? Van Loos krijg je zeker het gevoel dat je even helemaal weg bent.

Van diner met je schoonouders tot zakenlunch
Grand café restaurant Loos bestaat 25 jaar! Een van de bekendste horeca van Rotterdam heeft een nieuw, maar herkenbaar gezicht. Gelokaliseerd op misschien wel het mooiste en meest historische stukje 010. Grand café restaurant Loos is erg laid back, een beetje chique en alhoewel het centraal gelegen is heb je het gevoel ver buiten de stad te zijn. Met uitzicht op de haven en gelegen op de hoek van de mooiste straat van Rotterdam, de Parklaan, is een bezoekje aan het Rotterdamse etablissement al een uitje op zich.

loos-gevelHet op het Parijse La Coupole geïnspireerde interieur is ontworpen door Doriene de Vos, die later ook verantwoordelijk was voor Hotel New York. In La Coupole werden pilaren beschilderd door kunstenaars die in ruil voor de schildering gratis mochten eten en ook Loos heeft dit soort leuke details.

Franse klassiekers bij Loos
Omdat Loos nu 25 jaar bestaat werd het menu opnieuw samengesteld. Café èn restaurant hebben nu een gezamenlijke kaart met fijne Franse gerechten die zich prima lenen voor een date, een etentje met je ouders of een zakelijke lunch. Airmagazine was voor deze gelegenheid uitgenodigd om een aantal (aangepaste en airproof) Loos- klassiekers te proeven en deed dit natuurlijk van harte. We begonnen met een drankje in het ruime cafégedeelte en genoten daarna o.a. van carpaccio, heerlijke gegrilde grietfilet en crème brulée. En vroegen ons af waarom we nooit eerder bij Loos waren gaan eten…loos-25-jaar
Parkeren en vervoer
Zin in een koel terrasje met een wijntje? Als een van de weinige eetgelegenheden heeft Loos een terras mèt mooi uitzicht, kun je er gemakkelijk komen met tram en metro en in de Parklaan kun je na 18.00 uur gratis parkeren. Dus ook als je met de auto wilt komen is Grand café restaurant Loos een goede plek om af te spreken.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juli 22 2013. Filed under Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021