|

Holy Stitch crafty markt Leeuwarden

Op 28 en 29 mei vindt de jubileumeditie van Holy Stitch plaats: voor de vijfde maal wordt voormalig gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden omgetoverd tot een tweedaagse DIY & crafty markt met hip en handgemaakt uiterst hoog in het vaandel.

Tijdens dit bijzondere evenement presenteren en verkopen ruim 50 vlijtige fröbelaars hun standwaar vanuit een eigen gevangeniscel, waardoor standhouders als het ware voor twee dagen over een klein winkeltje beschikken in een wel heel unieke omgeving.

crafty-diyOp deze manier vormt Holy Stitch een ludiek portaal voor rasechte handwerk professionals, maar is deze beurs ook een uitgelezen kans voor bijvoorbeeld mamma’s met een webwinkel of jonge designers om uit de schaduw te stappen en hun maaksels aan de buitenwereld te tonen. Alle standhouders onderscheiden zich door het maken van eigenzinnige producten met vooral veel kleur en een eigenwijze inslag, maar met een dikke knipoog naar het nuffige imago dat handwerk eigenlijk nog steeds een beetje heeft. Ook is er ruimte voor echte vintage en zijn er workshops.

Hip haken, eigenwijze softies, amigurumi, vintage en overheerlijke cupcakes…Holy Stitch is perfect om een middagje rond te struinen op zoek naar originele cadeautjes. De toegang is gratis.

Openingstijden Holy Stitch:
zaterdag 28 mei        11:00 – 20:00
zondag 29 mei           10:00 – 18:00

Posted by on mei 26 2011. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid