|

Hotel the Exchange

Een  aantal maanden terug berichtte ik al eens dat er een nieuw en zeer fashionable hotel in aanbouw is in Amsterdam. Door middel van een ingerichte ruimte tijdens Inside Design Amsterdam afgelopen september werd al een kleine sneak preview van The Exchange gegeven. Inmiddels is het pand open en biedt het project naast plek om te slapen ook plek om te eten en te shoppen.

manrays-eyes-arjan-benningOntworpen door AMFI – studenten
Het concept komt van Lloyd Hotel & Culturele Ambassade initiatiefnemers Otto Nan en Suzanne Oxenaar en is in nauwe samenwerking met het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) tot stand gekomen. Stadvernieuwingsproject ‘De Rode Loper’, waar dit onderdeel van uitmaakt, ging in 2003 van start en heeft als doel de ‘entree’ van Amsterdam (routes vanaf het Centraal Station naar het centrum) dusdanig te herinrichten en de allure te geven van een ware metropool. Nou, als hotel The Exchange een voorproef wordt van hoe de rest van Amsterdams rode loper eruit komt te zien dan komt dat helemaal goed. Het pand telt 61 kamers, variërend van 1 tot 5 sterren en alle kamers zijn ontworpen en ingericht door afgestudeerden en alumni van het AMFI. Het resultaat is een hotel waar mode en architectuur samen komen op de meest bijzondere manier. Zo is er een romantische kamer geïnspireerd door Marie Antoinette en een kamer gebaseerd op de verhalen van de gebroeders Grimm. De persfoto’s maken ontzettend nieuwsgierig naar de rest van het interieur.

Tip voor Air- girls
Mocht je een kamer willen boeken, check even vantevoren in elke je terecht komt. De prachtig ontworpen kamers hebben niet zelden met textiel beklede muren en  wandversiering die stof vangt. Niet echt ideaal als je astma of een huisstofmijtallergie hebt.

infusion-diapositief-bleeker Shoppen bij Options
Naast hotel The Exchange om in te slapen is er ook gedacht aan shoppen. In hetzelfde pand opende tegelijkertijd ‘Options’. Een modern warenhuis waar items van binnen- en buitenlandse ontwerpers in allerlei productgroepen verkocht worden. Zo kun je er terecht voor bijzondere sieraden en uitgesproken mode maar ook voor muziek, woonaccessoires en zelfs vintage kimono’s. Bijzonder is dat er ook items worden aangeboden die specifiek voor Options worden geproduceerd, waaronder een aantal klein meubelen die ook in het hotel worden gebruikt.stock-options-bleekerStock, eten tegenover de Beurs van Berlage
Van slapen en shoppen kun je behoorlijk trek krijgen. Je honger wordt helemaal gestild in restaurant ‘Stock’ dat ook in het pand is te vinden. Het complete plaatje van Exchange, Options en Stock is natuurlijk een leuke woordspeling omdat dit alles gesitueerd is tegenover de Beurs van Berlage op het Damrak.

Beeld: Arjan Benning en Mirjam Bleeker

Posted by on december 13 2011. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Hotel the Exchange”

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021