|

Waar is Kingsday 2015 leuk?

Maandag 27 april mogen we allemaal weer een dagje in het oranje los, Koningsdag komt eraan! De meeste mensen weten wel dat Utrecht of het Kingsday festival in Amsterdam dan goede opties zijn, maar in andere steden is het ook echt feest! Onze favorieten voor Koningsdag 2015 om te shoppen, struinen en sjansen.

Yellowclaw in Eindhoven met Koningsdag

Na het kampioensfeest van PSV is het weer raak in de lichtstad. Door de hele stad zijn er verschillende feestjes en podia te vinden. In het centrum kan je terecht voor Electric Orange, waar je onder andere Nicky Romero, Sander van Doorn en Yellow Claw kan zien. Ook op de markt is er een groot podium te vinden, waar er met lichtshows en optredens een feestje wordt gebouwd. Daarnaast zal Eindhoven ook bij het Stadhuisplein en de Paterskerk helemaal los gaan.

koningsdag-Eindhoven

Koningsdag Rotterdam

In Rotterdam staat de Binnenweg weer vol kraampjes en kun je tussendoor een drankje halen op een van de alternatievere tentjes zoals Rotown, Stalles of Parket. Loop vanaf CS langs de bioscoop naar het Binnenwegplein en loop naar dan naar de Meent. Overal zijn winkels open, staan marktkraampjes en kun je wat te eten scoren. Wil je dansen, dan is het feest te vinden op het Willemsplein, hier zullen onder andere Sluwe Vos en Josh Butler draaien. Ook is het Oranjebitter Festival terug in Rotterdam, waar je naast de kermisattracties onder andere Typhoon en Hans Kazan kunt bewonderen. Hier moet je nog wel kaartjes voor weten te scoren.

zadkine-koningsdag-rotterdam

Kingsday in Groningen

Ook in Groningen zal er over de hele stad een vrijmarkt en kleine activiteiten te vinden zijn. Op de Grote Markt zullen er DJ’s te vinden zijn, er zijn optredens in stad van onder andere Ache Cubano en Niels Geusebroek. Ook zijn er sport- en spelactiviteiten te vinden in de Westerhaven, waar er verschillende sportvereningen aanwezig zijn en een stormbaan te vinden is.

Vrijmarkt in Den Haag

In Den Haag zijn er vooral veel leuke vrijmarkten te vinden en op de Grote Markt zijn er ook optredens te zien.

Waar ga jij Koningsdag 2015 vieren?

Volg het bord Oranje boven van Air Magazine op Pinterest.

Posted by on april 23 2015. Filed under Events, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel