|

Skûtjesilen in Rotterdam

Eind mei was er skûtjesilen in Rotterdam. Normaal zie je deze speciale boten enkel in Friesland, daar komt het immers ook vandaan. Maar dit jaar vonden er wedstrijden plaats op de Kralingse Plas. Natuurlijk wilden wij van Airmagazine hier bij zijn om hier mee kennis te maken en te proeven van de hapjes van De Zwethheul en Quartier du Port.

Goddelijk eten De Zwethheul en Quartier du Port

En bij een officiële opening hoort natuurlijk heerlijk eten, en dat was er! De culinaire hoogstandjes werden gemaakt door Mario Ridder (De Zwethheul) en Sieberen Meerema (Quartier du Port).

misspublicity-airmagazine

Ik heb al eens eerder toegegeven dat ik een moeilijke eter ben. Maar my, oh my wat heb ik deze avond genoten. Vis, vlees, grote hapjes, kleine hapjes het was er allemaal. En ze gebruikten een soort open keuken, waardoor je ook nog leuk kon meekijken hoe alles voor je werd bereid en mooi werd geplaatst op het bord. Volgens mij kon ik van ieder bordje er wel 20 op zo lekker.
misspublicity-airmagazine
misspublicity-airmagazine

De eerste wedstrijd Skûtjesilen

Donderdag 22 mei was ook de eerste wedstrijd. Het verslag werd gedaan door Klaas Jansma, door de luidsprekers kon je hem langs de hele kant volgen, zo kon iedereen goed meekrijgen hoe het stond met de wedstrijd. En de boten gaan dan wel niet zo snel als sommige wielren wedstrijden, maar Klaas Jansma gaf het commentaar alsof het een snelle en heftige wedstrijd is. Zo leuk om die passie te horen!
De winnaar van de avond was Wylde Wytse, het schip is gebouwd in 1906, gewoon al bijna 100 jaar oud! De eigenaar en dus winnaar van de avond was Sikke Heerschop. En ook leuk hierbij, de jongste aan boord werd ook het podium opgehaald bij de prijsuitreiking.
misspublicity-airmagazine
Airmagazine-Skutjesilen-9
misspublicity-airmagazine

VIP-Dorp vs. de buitenring

Grotendeels van mijn tijd bracht ik door in het VIP-Dorp, een groot ponton aan de rand van de plas. Hier was een bar aanwezig en werden de heerlijke hapjes geserveerd. En had je stiekem het beste uitzicht. Hier genoot ik ook van een rosé en natuurlijk had ik mijn nagels gelakt passend bij de nautische sferen.
Airmagazine-Skutjesilen-11
Maar daarnaast had je ook de buitenring. Ook hier kon je nog goed het commentaar op de wedstrijd volgen en had je ook genoeg plaatsen om wat te eten of te drinken. Zo stond er een bar van Starbucks, was er heerlijke saté en heb ik nog genoten van een té lekker frietje bij Fritez, Haute Friture. Ze maakten de frietjes zoals ik ze het lekkerst vind als mijn vader ze maakt. Met het schilletje er nog aan.
Ook hadden ze hier zulke fijne ijsjes, van Ijscobeer. Deze ijsjes zijn glutenvrij en lactosevrij. Ik nam een aardbei-mojito (zonder alcohol). Yummy!
Airmagazine-Skutjesilen-12
Airmagazine-Skutjesilen-14

Flyboardshow met vuur op het water

Om de avond helemaal af te sluiten was er een speciale show bedacht. Natuurlijk moest dit op het water afspelen, logisch bij een evenement als het deze. Het werd al vrij donker en uit de grote stralen water kwamen ook felle kleurtjes mee, ook had de bestuurder van het flyboard een pak aan met allerlei lichtjes. Op zijn rug liftte een passagier mee, en niet zomaar eentje. Deze spuwde namelijk vuur. Vlam na vlam kwam voorbij. Tot hij even werd afgezet op een boot en de boarder alleen verder ging. Allerlei koprollen en hoog in de lucht, wat een goede afsluiter.
Airmagazine-Skutjesilen-17
Posted by on juni 12 2014. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid