|

Speelklok Museum in Utrecht: aanrader voor tijdens de vakantie

Weet je niet wat je met je kinderen wilt doen tijdens de voorjaarsvakantie? Ga dan eens naar het Museum Speelklok in hartje Utrecht. Een museum waar je aan dingen mag zitten, waar je luistert, kijkt, afspeelt en leert. Een museum vol geluid en indrukwekkende apparaten.

Muziek vastleggen

Het Speelklok museum stelt de eerste zelfspelende muziekapparaten ten toon. Het bestaat namelijk nog niet zo heel lang dat muziek automatisch afgespeeld kon worden. Als je vroeger muziek wilde horen moest je namelijk daarvoor live naar een muzikant luisteren. In het museum zie je vernuftige apparaten die muziek konden maken of reproduceren. Hier horen natuurlijk draaiorgels bij, maar ook een briljant
apparaat dat vier violen tegelijkertijd kon afspelen.

speelklok-museum-vakantie-tip

Leuk uitje met de kids

In het museum mag je zelf ook aan slingers draaien en letterlijk in een klok kruipen. Daarnaast is er een paar keer per dag een rondleiding waarbij je de automaten kunt horen spelen en interessante weetjes leert. Kortom; een aanrader!

Moving Magic Tentoonstelling

Goochelaar Hans Klok is zelf ook gefascineerd door automaten, maar dan automaten die ook goocheltrucjes uitvoeren. Momenteel is de tentoonstelling met deze zeldzame automaten nog te zien in het Speelklokmuseum. De apparaten staan achter glas en bewegen niet, maar door middel van een projector wordt getoond welke trucjes de vernuftige apparaten kunnen uitvoeren.

Handig

Adres: Steenweg 6, Utrecht
Entreeprijs: volwassen € 11,- en kinderen van 4 tm 12 jaar: € 6,-.

Posted by on februari 23 2015. Filed under Events, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021