|

Utrecht,de ideale citytrip

Utrecht is veelzijdig; je kunt er shoppen, historische wandelingen maken en erg goed uitgaan. Je hoeft deze voorjaarsvakantie echt niet het vliegtuig te pakken om er even tussenuit te zijn, ga naar Utrecht!

uitgaan-utrecht-stedentripWinkelen in Utrecht

De stad is, in tegenstelling tot het platteland, altijd een goede plek als je hooikoorts hebt.De winkel van Sinkel, de Oude Gracht, ’t Neude. Allemaal bekende plekken in de stad Utrecht waar je vast al ooit over hebt gehoord. Van de Bijenkorf tot en met Supertrash, van de Wereldwinkel tot de kringloop: je kunt in Utrecht prima shoppen. Maar er is zoveel meer te doen en zien!
De lekkerste taartjes vind je bij Bond en Smolders

Ladderzat bij De Dom

Begin de vrijdagmiddag met een wandeling bij het Ledig Erf en duik vooral de kleine winkeltjes in. Er zitten verschillende antiekwinkels en ook voldoende vintage shops voor de liefhebber. Servies, lampjes, kleding, radio’s: je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in de straat die parallel loopt aan de gracht. Je volgt het water en slaat, wanneer het drukker begint te worden met cafés en kroegjes, rechtsaf. Voor je doemt ‘hij’ meteen op. Tijdens mijn studie moesten we  ooit een stadswandeling Utrecht organiseren: waar je ook heen wilt, je start altijd bij de beroemde Domtoren. De toren die ooit in brand vloog en vervolgens in ‘tweeën’ is gedeeld. Wanneer je op het plein voor de Dom staat, zie je op de grond de markering waar vroeger de Dom in zijn geheel heeft gestaan. Bizar toch! Voor iemand met een prima conditie en een goed paar longen, is het natuurlijk ook mogelijk om de Domtoren te beklimmen. Wanneer je op het plein staat, zie je aan de rechterzijde van de Dom een klein luikje. Hier stond vroeger een ladder tegenaan waar de paters ’s nachts stiekem weer naar binnen kropen na een bezoekje aan de kroeg: de uitdrukking ‘ladderzat’ komt hier dan ook vandaan!

Op het Domplein zit ook het VVV-kantoor,je kunt hier verschillende wandeltochten uitzoeken. Een aanrader!


Trakteer je vriend op een heerlijk eigen  gebrouwd Oudaen biertje in het oude stadskasteel aan de gracht.

weekendje-weg-nederland

De winkel van Sinkel heeft glutenvrij en lactosevrij brood. Bel even vantevoren, dan weet je zeker dat ze het in huis hebben voor je!

Stappen in Utrecht

Utrecht is een echte studentenstad. Genoeg te doen dus! Plof bijvoorbeeld neer in ’t Oude Pothuys waar livebands optreden. Ga naar een concert in Tivoli of breng een bezoek aan een van de (voor mijn gevoel) honderden kroegjes. Eén ding is zeker : Utrecht leeft.
Ik sliep pal naast het Louis Hartlooper Complex (tegenover het Ledig Erf). Op zaterdagavond ging ik er naar de film ‘Life of Pi’ en het fijne van deze bioscoop was het ‘alles in een’ idee. Vooraf kun je heerlijk eten in het restaurant, vervolgens een drankje doen in de bar op de 1e verdieping, daarna naar de filmzaal en na de film napraten  in de bar. Perfect! Kijk voorafgaand aan je bezoek of er nog bijzondere evenementen plaatsvinden.

Vergeet niet om even een kop koffie bij ‘the Village’ drinken. Een erg leuk koffietentje met livemuziek en de beste koffie.

Parkeer bij de Jaarbeurs, daar betaal je max €12,- per dag, dat is goedkoper dan in het dure centrum.

voedselallergie-utrecht-lunch

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on februari 18 2013. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid