|

Verzamelaarsjaarbeurs 2010

Wie denkt dat de VerzamelaarsJaarbeurs alleen voor verzamelaars van Starwars items is die zich met moeite uit hun stoffig ‘hol’ hebben weten te sleuren, die heeft het mis! Het suffig imago van verzamelaars en deze geweldige beurs moet nodig opgepoetst worden. Dit event vol vintage is echt te leuk om links te laten liggen! De nieuwste editie van de Verzamelaarsjaarbeurs vindt plaats in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 november.

Mensen die gebruik maken van iTunes meer dan 5000 liedjes op pc of i Pod hebben staan. Dat is 12 dagen non-stop muziek. Degene die er geen gebruik van maken komen gemiddeld niet verder dan 793 liedjes.

In de dieptepsychologie wordt verzamelen gezien als een sublimatie van eten. Verzameldrift is een obsessief- compulsieve karaktereigenschap. Onbeheersbare verzameldrift kan een stoornis zijn.

De verzamelaarsbeurs Europa’s grootste vintage evenement is. Dat er ruim 2000 kramen verdeeld over 5 hallen te vinden zijn. Je er werkelijk alles kan kopen van Manga tot design artikelen van Hello Kitty tot serviesgoed. En dit jaar 7 beroemde pop fotografen exposeren op Mega platen & CD beurs waaronder Mick Rock bekend o.a.  van zijn werk met Blondie, Queen en The Sex Pistols.

Een verzameling ook wel een collectiewordt genoemd. Bij kunstverzamelaars spreekt men ook wel van collectioneurs en wordt het verzamelen ook collectioneren genoemd.

Imelda Marcos en haar man, dictator Ferdinand Marcos, werden in 1986 door het volk uit het presidentiële paleis verdreven. In het paleis werden 1220 paar schoenen gevonden wat haar in een klap een wereldberoemde fashionista maakte. Een man heeft gemiddeld 7 paar schoenen.

“People say I’m extravagant because I want to be surrounded by beauty. But tell me, who wants to be surrounded by garbage?”
Imelda Marcos

Mooie vintage

En daar gaat deze beurs ook over. Waarom zou je het leven eigenlijk niet verblijden met alleen maar mooie spullen? Er is al zo genoeg lelijks te vinden. Natuurlijk gaat het over smaak en over smaak valt echt wel te twisten! En ook dit jaar kom je zeker weer de antieke (ik- zou- het- echt- niet- weten- waar- dat- houten-dingetje- voor is) tegen. En natuurlijk worden de voorwerpen uit die oude doos van zolder (ik- ben- echt- heel- belangrijk-geweest-vermomd-stenen-hamer) ook weer op de kraam gelegd. Maar misschien vind je wel dat ene ‘ding’ dat je altijd wilde hebben. Het allerleukste blijft thuiskomen met datgene waar je blij van wordt en wie weet…..misschien slaat bij jou ook de verzameldrang wel aan!

Carolina verhoeven:  fervent verzamelaar en groot kenner op het gebied van de Nederlandse culinaire geschiedenis, exposeert ruim 200 items uit de Nederlandse volkskeuken.

Beroemde stripfiguren: De Franse collectioneur Manuel Decker verzamelt al vanaf eind jaren ‘60 alles wat te maken heeft met stripverhalen op platenhoezen. Op de beurs toont hij 200 items uit zijn collectie met bekende afbeeldingen van onder meer Asterix & Obelix, Guus Flater, Kuifje en Lucky Luke. En boven alles is Manuel zelf aanwezig om zijn overzichtsboek te signeren.

Meet the stars: In hal 11 zit weer een aantal acteurs met de pen in hand klaar voor de signeersessies. Fans en liefhebbers kunnen tijdens de beurs een praatje met hen maken, een gesigneerd portret bemachtigen en/of met hen op de foto.

Tijdens het bezoeken van de verzamelaarsjaarbeurs in maart van dit jaar. Kwam ik een geweldig collectors item tegen een ware wanna have voor de echte fan!  Jawel de Moonwalk glitter glove van de ons ontvallen en zeer getalenteerde Michael Jackson.Voor een zeer schappelijke prijs van 50 euro had die van mij kunnen zijn. Eenmaal thuis gekomen snel op internet gezocht en verdomd zo`n zelfde glove verkocht aan een zakenman uit Hong Kong voor 350.000 euro. Heel misschien was het wel de linker.

Heb jij ook wel eens spijt van een artikel dat je niet hebt gekocht?

Posted by on augustus 27 2010. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid