|

Voedselallergie Festival Survival Guide

Stel, je gaat deze zomer voor het eerst naar een Sziget, Lowlands, Glastonbury, Roskilde of Pinkpop. Het is je gelukt kaartjes te bemachtigen, de tent is geregeld, de vrienden staan klaar. Maar wat neem je nou eigenlijk wel mee, en wat kun je thuis laten? Air Magazine zet het voor je op een rijtje!

Neem je festival toilettas mee

Uiteraard neem je je tandenborstel mee en tandpasta, maar wat is er nog meer nodig?

Vergeet niet je medicijnen mee te nemen voor astma, hooikoorts en andere allergieën. De kans dat je er last van krijgt op een warm festival is groot namelijk. Mocht je het toch vergeten zijn zijn er altijd EHBO posten te vinden die ook het een en ander voor je kunnen regelen, maar voorkomen is beter dan genezen.

Ook mogen oordopjes niet ontbreken. Tenzij jij die ene vaste slaper van het gezelschap bent is het toch handig dat je nog wat uurtjes rust pakt als je vrienden voor de tent verder kletsen.

Zakdoekjes en bacteriedodende crèmezijn een must voor de wc’s zonder wc papier die op het eind niet echt meer om aan te zien zijn.

Ga je douchen op het festivalterrein neem je je douchespullen uiteraard mee, doe je dat niet zijn er vochtige washandjes waarmee je jezelf wat op kan frissen en droogshampoo, mocht je haar heel vies zijn geworden.
Last but not least; zonnebrandcrème! Geloof ons; roodverbrand in een feesttent staan is geen pretje als er tegen je op gebotst wordt!
benbenbenbenben

 Voedselallergie en festivals

Mocht je het low-budget willen houden of vertrouw je het festival voedsel niet vanwege je voedselallergie, dan kan je natuurlijk met kilo’s voedsel en drinken gaan slepen. Ben je van plan de meeste maaltijden te kopen dan zijn er wel een aantal dingen die handig zijn mee te nemen.

♥ Flessen water of een literpak BarLeDuc zijn erg fijn om bij je te hebben; voor ’s nachts als je dorst hebt of voor ’s ochtends om je tanden snel mee te kunnen poetsen.

Ook fijn; kauwgum, mocht je de avond ervoor een broodje shoarma naar binnen hebben geduwd is dit wel zo sociaal voor je medekampers.

Mueslirepen zijn handig om bij je te hebben voor de ochtendhonger als je nog op je vrienden aan het wachten bent om te ontbijten; even een paar happen en je kunt er weer tegenaan.

De vraag der vragen is natuurlijk of alcohol kan. Op het festivalterrein wordt er over het algemeen streng gecontroleerd op naar binnen gebrachte alcohol, maar op het campingterrein is het vaak wel toegestaan. Mocht je sterke drank mee willen nemen; wikkel het in kleding en weet dat je het risico loopt dat het alsnog wordt afgepakt. Voor de precieze regels van het festival kan je altijd even de FAQ op de festivalsite bekijken!

Geschikte festival kleding

Er zijn mensen (mannen over het algemeen) die zweren bij een broek en een shirt. Dat is een prima idee als het stralend weer is; zonder shirt lopen is een optie en het vuil klop je er wel weer af.hippe-kleding -festival Je hebt alleen een probleem zodra het regent. Want echt; de volgende dag een natte spijkerbroek aantrekken is geen pretje.

Zorg dat je voldoende broeken bij hebt, drie is vaak zat. Ook fijn om als vrouw zijnde jurkjes mee te nemen; met een broek eronder als het koud is, broek uit zodra het zonnetje doorbreekt.

Keep it clean!  Wij hoeven hopelijk niemand te vertellen dat je schoon ondergoed aantrekt, maar denk vooral aan voldoende schone sokken.

Mochten je sokken nat worden liggen blaasontstekingen op de loer!

♥ Laarzen kan je meenemen, als de weersvoorspellingen slecht zijn. Laat ze echter gewoon thuis als er geen slecht weer wordt voorspeld, het scheelt je een hoop gesjouw.

Afsluitend; een dikke trui. Aantrekken als het koud is. Zo niet heb je een mooi kussen (mits je een kussensloop meeneemt). Ligt comfortabel en scheelt wederom een onmogelijke tocht met spullen!

Zo, dat waren de tips & tricks voor nu. Heb je vragen? Stel ze hieronder en ze worden uiteraard zo snel mogelijk beantwoord!

Foto’s o.a. : Ben en Golfpunkgirl

Bewaren

Posted by on mei 2 2011. Filed under Events, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Voedselallergie Festival Survival Guide”

  1. Lowlands check! En nog wat 1 daagse festivals zoals Loveland en Pitch oww en misschien Valtifest: let the summer begin!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021