|

Zonder hooikoorts genieten van de Noordfranse kust

Zonder hooikoortsklachten op vakantie met de kleine. Lekker bijkomen aan het strand, genieten van fruits de mer, invasie stranden bekijken en Nemo en Rapunzel opzoeken met je kindje, dat doe je aan de Noord Franse kust.

Hooikoortsvrij aan de stranden van Normandië

De prachtige kusten van Noord Frankrijk zijn afwisselend van ruig, ruw tot simpel zand. Of je nu zonder hooikoorts van je rust wil genieten terwijl je kind een zandkasteel bouwt of je liever in de frisse zeelucht wandelt met een mooi uitzicht, het kan allemaal. Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez  zijn prachtig, denk ruige kust en witte kliffen,  en horen bij de  ‘Grand Site National de France’.

inspiratie-rapunzel-film-frankrijkRapunzel en Magisch Mont Saint Michel

Wees niet verbaasd als je zoon of dochter onderweg naar het schiereiland Mont Saint Michel heel hard “Rapunzel!” roept.  Deze rots, waar vroeger alleen een kerk en later een klooster op stond, is een nu een dorpje dat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. En dat verdacht veel op het dorpje uit de Disney film Rapunzel/ Tangled lijkt trouwens.  Vroeger was het eiland alleen bij eb te bereiken, maar tegenwoordig zorgt een verhoogde weg voor verbinding met het vaste land.

Het sfeervolle vissersdorpje Honfleur is karakteristiek en leuk om een middagje doorheen te lopen. Normandië staat bekend om zijn Fruits de mer, dus de vissersplaatsjes zijn de uitgelezen gelegenheid om ze eens uit te proberen.

fruits-de-mer-normandie

Boulogne-sur-Mer is een leuke badplaats en één van de belangrijkste  vissershavens van Frankrijk. Superleuk als het weer wat minder is: een dagje rondkijken in de aquaria van Nausicaa. Zoek Nemo, bekijk zeepaardjes en aai roggen.

Altijd interessant zijn de stranden waar de invasie plaatsvond. Je kunt bijvoorbeeld van Arromanches naar Colleville sur mer en  Pointe du Hoc rijden.Voor de kust van Arromanches ligt de door de geallieerden aangelegde Mulberry haven. Bij het dorpje  Colleville sur mer ligt de landingszone Omaha Beach. Bezoek er het indrukwekkende Normandy American Cemetery and Memorial en het visitors center.

De fijnste vakantiehuizen in Noord- Frankrijk

Kamperen met een peuter of kleuter is niet ideaal, dus kies voor een fijn huis of een kasteel met genoeg groen om met de kleine te wandelen. Slaap om in sprookjessferen te blijven in  een prachtig kasteel  zoals het hierboven afgebeelde La Haule en maak lekker je eigen eten klaar. Dat scheelt een hoop  gedoe, zeker met een kleintje of in geval van voedselintolerantie.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Beeld: @mangusid, @Andrei565,@victoriagray96, @miss_dane,@xxxxellegaard, @mrgarrison, Wimdu

Posted by on augustus 8 2012. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

5 Comments for “Zonder hooikoorts genieten van de Noordfranse kust”

  1. Een buitengewoon interant artikel. Kun je lekker op vakantie. Komen ne

  2. Een buitengewoon interessant artikel. Kun je lekker op vakantie. Kom net uit Honfleur en het is er prachtig, goed advies.

  3. handig, dit soort vakantietips!

  4. Heel handig dit sport tips! Heeft iemand nog tips voor vakanties in Duitsland en Engeland met astma?

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021