|

Usain Bolt prolongeert 100 meter titel

De vraag is niet óf Usain Bolt zijn eigen wereldrecord op de 100 meter zal verbreken, maar wanneer? En laat de Olympische Spelen in Londen nou het perfecte moment zijn.Of hij zichzelf verslaat of niet, hij ziet er sowieso Fresh uit. PUMA en het Jamaicaans Olympisch Comité onthullen alvast de door Cedella Marley ontworpen outfits.
Usain worldrecord puma

Cedella Marley de dochter van

Modeontwerpster en dochter van Jamaicaanse reggae-icoon Bob Marley, tekende voor de ontwerpen voor PUMA. De collectie blijft trouw aan PUMA’s sportlifestyle- DNA en bevat hightech stoffen en vormen die speciaal ontwikkeld zijn om de prestaties van de snelste atleten ter wereld te vergroten. Cedella Marley’s unieke ontwerpen zijn geïnspireerd op de levendige kleuren en patronen van het Caribische land. Ook de Afrikaanse invloeden die zo kenmerkend zijn voor dat eiland, trekken deze zomer zeker de aandacht van de wereld.
Jamaica 100 meter

PUMA loopt vooruit

Al in 1948 begon Rudolf Dassler het merk PUMA. Dit na een hevige ruzie met zijn broer Adi die verder ging met het sportmerk Adidas. Het veroveren van de sportwereld kreeg gestalte met het schoeisel wat Heinz Fütterer in 1954 tijdens de veelbesproken spelen in Japan droeg.Het zorgde er mede voor dat het wereldrecord van Jesse Owens werd geëvenaard.

Voor de spelen van 1960 betaalde PUMA de Duitse sprinter Armin Hary om tijdens de 100 meter sprintfinale hun schoenen te dragen. Armin die altijd Adidas kocht en daar nooit een cent voor kreeg, won goud op de 100 meter sprint maar tijdens de medaille-uitreiking strikte hij de veters van zijn Adidas-schoenen. Dit tot ontzetting van de Dassler broers. Hary hoopte op die manier van beide sportmerken geld te krijgen. Adi wilde niets meer met Hary te maken te hebben. En is dit nog slechts een voetnoot in de sportcommercie.
BOLT Olympics

Usain Bolt schrijft geschiedenis

Alle ogen zijn tijdens deze Olympische Zomerspelen gericht op Usain Bolt (En natuurlijk op “Beast” Blake) tijdens de 100 meter sprint. Ter vergelijking met het Nederlands voetbalelftal waar 8 miljoen Nederlanders de tv voor aanzetten. Wereldwijd schakelen er 1 miljard mensen in op Usain Bolt.
PUMA collection

Meedoen is voor velen belangrijker dan winnen. Een Olympische winnaar kreeg als beloning voor zijn overwinning een olijftak van de heilige boom van Zeus. Van deze tak maakte men kransen. Als de Olympiër terugkeerde naar zijn stad, stonden hem grootse beloningen te wachten. Hij kon bijvoorbeeld voor de rest van zijn leven op kosten van de stad eten, kreeg een grote geldbeloning en had een keuze uit de mooiste jonge vrouwen van het land! Gelukkig zijn de tijden nog niet veranderd, zeker niet als Bolt onder de 9.58 seconde loopt.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juni 13 2012. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews, Found. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021