|

Mijn Schatje; kunst op reis

Airmagazine ontmoette kunstenares Marie Blanco Hendrickx in Parijs voor een interview, waarvan je in deel één las  over haar jeugd en inspiratie. Vandaag lees je in Airmagazine  over haar werk. Want hoe deelt Mijn Schatje haar dag in, werkt ze heel de dag thuis?  Hoe zorgt ze er voor dat haar leven als kunstenaar geen eenzaam bestaan wordt en hoe begint ze aan een nieuw digitaal kunstwerk?

special-parijs-mijnschatjeEen dag uit het leven van Mijn Schatje…
Ik ben niet echt een vroege vogel, dus ik sta om een uur of 9 à 10 op, drink een kopje koffie en doe mijn computer aan. Eerst lees en beantwoord ik mijn e-mails en na een uurtje begin ik te tekenen. Meestal lunch ik achter mijn computer (nerd!) en werk ik tot halverwege de middag. Dan ga ik een beetje wandelen in de buurt, neem een kopje koffie in Les Folies en ga daarna naar huis om tot een uur of 8 aan mijn muziek blog te werken. Daarna ga ik met vrienden ergens eten of kook ik voor ze.

Reis je veel voor je werk of ben je veel thuis?
Allebei! Ik spendeer verschrikkelijk veel tijd in mijn appartement waar ik aan de volgende show of projecten werk, maar zo snel als ik het me kan veroorloven en een goede gelegenheid, zoals een vernissage, heb ontsnap ik naar een ander land. Het helpt me om in evenwicht te blijven en mijn sociale leven te onderhouden. Ik moet zeggen dat het ontdekken van nieuwe mensen en plekken één van de leukste dingen van het leven vind, zonder dat zou ik er geen zin meer in hebben.

Hoe komt je werk tot stand?
Als ik een kunstwerk maak begin ik eerst met een globaal idee. Dat kan heel vaag zijn, bijvoorbeeld een bepaalde sfeer en een paar kleuren. Dan begin ik met illustrator de belangrijkste elementen en karakters vorm te geven met simpele schaduw. Daarna bestaat het werk voornamelijk uit honderden lagen kleur die er voor zorgen dat ik precies de tinten krijg die ik voor ogen heb. Het meeste tijd gaat nog steeds zitten in het haartje voor haartje tekenen van het kapsel, dat wel een of twee weken in beslag neemt. Uiteindelijk werkt ik de achtergrond details beetje voor beetje uit. Alles is gemaakt met kleine puntjes en bogen, vectors geheten. Je geeft iedere vector vorm, dat is hoe je het geheel bouwt. Het is een behoorlijk wiskundig proces. Ik heb er hier geprobeerd wat weer te geven zodat je het makkelijker snapt.


Vind je je manier van werken fijn of zou je er iets aan willen veranderen?
Ik vind het op zich prima, maar ik zou na alle jaren wel wat verandering kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door in een echte kantooromgeving te werken. Het is als kunstenaar moeilijk om een scheidslijn tussen werk en privé te maken. Mijn droom is om vaker te kunnen reizen en tegelijkertijd werken.

Voel je je soms geen kluizenaar?
O jawel! Soms kom ik er om 14 achter dat ik mijn pyjama’s nog aan heb, zo  ben ik dan met mijn werk bezig. Ik denk dat iedere freelancer dat heeft, het is moeilijk om je dagelijks leven structuur te geven als niemand  op je let. Dus ik dwing mezelf altijd  om even naar buiten te gaan (Niet in mijn pyjama’s natuurlijk)


Maandag 15  augustus vertelt Marie alles over haar geheime project, exposities en andere plannen.

Posted by on augustus 13 2011. Filed under Art. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid