|

Amsterdam Fashion Week; Franzel Amsterdam ss15

De Franzel Amsterdam modeshow die vrijdag 11 juli plaatsvond was met recht een show te noemen.

teampeterstigter-fashionweek14#puurnatuur

Modellen met slordige, knalblauwe oogschaduw, rode lippen en de immer gevreesde foundation kaaklijn trokken veel aandacht. Toen de modellen ook nog een voor een stil gingen staan, was een kleine frons niet te onderdrukken. De tot stilstand gekomen dames schrobden met doekjes de make-up van elkaars gezicht af terwijl andere modellen lang hen heen bleven lopen in Franzels kleding. En toen zakten de kaken van de toeschouwers pas echt: de stilstaande modellen begonnen elkaar uit te kleden, en ze gingen door totdat ze alleen nog huidkleurig ondergoed aan hun lijf hadden. Een heel statement natuurlijk, die blote lichamen en gezichten. Franzel zette het publiek met beide benen op de grond.

Mannen schieten te hulp

Mannenmodellen in grote, blauw met zwarte jassen liepen naar de uitgeklede vrouwen toe en sloegen hun jassen om ze heen. Leuk detail: een van die jassen werd eerder deze maand ‘beklad’ door mensen als Bastiaan van Schaik tijdens een expositie in het Van Goghmuseum [ https://nl-nl.facebook.com/FranzelAmsterdam ].

Oversized en sportief

Na deze bijzondere vertoning  ging de show weer gewoon verder. Er kwamen onder andere wijde baseballjacks, oversized sweaters, baggy sportbroeken, wijde jassen en grappige safarihoedjes langs. Alles zonder al te veel kleur en alles sportief maar stijlvol. Opvallend waren ook de Coca Cola-logo’s en Mona Lisa-prints. Zie jij jezelf er al mee lopen volgende zomer? En wat vind je van wat Franzel de modellen liet doen?

teampeterstigter-fashionweek14

teampeterstigter-fashionweek14

teampeterstigter-fashionweek14

teampeterstigter-fashionweek14

teampeterstigter-fashionweek14

Beeld: TeamPeterStigter

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juli 12 2014. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel