|

Dit eten is goed voor je droge eczeem huid

Als je een gevoelige huid of eczeem hebt, zul je zeker in de winter eerder last hebben van jeuk. Je kunt natuurlijk met Cetomacrogol of Hydrocortison crème smeren. Maar het is ook erg belangrijk is om je huid van binnenuit goed te onderhouden, met vitamines, vetten en antioxidanten.

Gezonde vetten goed voor je vochtarme huid

Er zijn een aantal producten die er voor zorgen dat je huid mooier is, iets wat erg goed helpt zijn vetten en olie. Val nu niet meteen de eerste beste zak chips aan die je tegen komt, het moeten wel gezonde vetten zijn. Denk hier bij aan bijvoorbeeld vette vissen zoals haring, zalm, sardines, tonijn en makreel. Goede vetten zitten ook in noten, vooral cashewnoten, walnoten, pinda’s en amandelen zijn goed voor je.

avocado, bij-eczeem

Antioxidanten tegen eczeem

Naast gezonde vetten zijn ook antioxidanten erg belangrijk voor een gezonde stralende huid. Deze zijn te vinden in groene thee maar ook in fruit, zoals bosbessen, frambozen, pruimen en granaatappels. Ook in groentes zitten ze, bijvoorbeeld in spinazie, broccoli, rode pepers, mais en aubergine.

♥ Welke zalf helpt goed tegen eczeem?

Vitamine A en B bij eczeem

Te weinig vitamine A en B kan ook zorgen voor een droge huid, zorg er dus voor dat je genoeg van deze vitamines binnen krijgt.  Vitamine A zit vooral in lever, eidooier, vette vis, zuivelproducten en in gele en groene groenten. Vitamine B is te vinden in zuivel, graanproducten gekleurde groentes, eieren en noten. Wat verder ook heel erg belangrijk voor je huid is, is genoeg drinken. Vooral veel water drinken helpt erg goed bij een droge huid, het liefst wel 2 liter per dag.

♥ Alles over crème en eczeem

Er zijn nog veel meer producten die helpen tegen een droge huid, er zit vast iets tussen wat je lekker vindt. Advocado en bananen zijn goed voor je, net als citrusvruchten en kiwi. Gebruik voor je avondeten eens vaker olijfolie, kool en worteltjes.En..pure chocolade is ook goed voor je!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 13 2012. Filed under Beauty, beautytips, Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Dit eten is goed voor je droge eczeem huid”

  1. aangezien ik druk bezig ben met gezond eten: super bedankt voor dit stukje :)!

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid