|

Dorhout Mees show afw 2013

Dorhout Mees in het Transformatorhuis, was een maagdelijk eclectische show met een nostalgische kijk naar de gelijknamige collectie : ‘La Belle Epoque’. Het mooie tijdperk.

Voor de show van Dorhout Mees op de Amsterdam Fashion Week belandden we in het transformatorhuis van de  Westergasfabriek. Het was zondag 14 juli 2013, 20.00 uur. Buiten scheen de zon nog, maar binnen was het donker en mistig; de ruimte was gevuld met rook. De opening van de show bracht licht in deze duisternis; een model in een puur wit huis. Ze draagt verschillende creaties uit de show van Dorhout Mees. Na de film komen de modellen één voor één de catwalk op; ze zijn stuk voor stuk prachtig met hun engelenhaar. De hele show lijkt wel een sprookje met mooie prints en silhouetten. Maagdelijk wit, romantiek, modernisme en bloemen zijn de woorden die deze show omschrijven. De naam van de collectie spring/summer 2014 is ‘La Belle Epoque’ waarvan de inspiratie een gedichtenbundel uit de 17de eeuw van haar oma was. Ze heeft de individuele bladzijdes van deze bundel vertaald naar pagina’s om te dragen, gecombineerd met de zoet- en zachtheid van de tekst die er op staat. Dit heeft zich vertaald in ronde vormen en plooien die contrasteren tegen de rechte en  vierkante vormen van de pagina’s zelf. De show klopte helemaal, prachtig!

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

dorhout-mees-afw13

Foto’s;Team Peter Stigter

Posted by on juli 16 2013. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid