|

Grand finale The Green Fashion competition

Groene kleding! Deze week was er tijdens de Amsterdam Fashionweek de Green Fashion competition. Het doel van de competitie was talentvolle ontwerpers te vinden die in hun collectie ‘biodiversity’ hadden aangebracht. Bio komt van: Leven. Diversity van Variatie. Biodiversity creëert schoon water en een beter milieu. Veel ontwerpers wilden hieraan meewerken, want 180 creatieven meldden zich aan. Acht veelbelovende ontwerpers waren door de jury genomineerd voor de hoofdprijs van 25.000 euro.

elsien-green-fashion-aifw

De hoofdprijs ging naar Elsien Gringhuis die volgens de jury intelligente eenvoud vertegenwoordigde. Over de catwalk liepen Elsiens modellen op enorme hoge witte sleehakken en mooie groenblauwe pastel getailleerde kleding.biodiversity-aifw-elsien-gringhuis-airmagazine

De prijs van 15.000 euro werd gewonnen door Oatshoes. De modellen waren prachtig bloot op een paar witte gympen na en een witte onderbroek. Ze vervoerden een kruiwagen met gras en grond. De trainers van Oatshoes kunnen namelijk na gebruik oplossen in de natuur zonder die te vervuilen.

Posted by on januari 29 2011. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Grand finale The Green Fashion competition”

  1. Mijn simple shoes zijn anders ook enorm groen en ze zitten heerlijk! De zolen zijn van oude autobanden gemaakt en ze zijn biologisch afbreekbaar. :)

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid