|

Vrouwen staan 43 weken voor de spiegel

Britse vrouwen brengen 43 weken van hun leven voor de spiegel door. De major goof in Snow White and the Huntsman is kennelijk  de tijd die  Charlize Theron zich met haar Mirror mirror on the wall bezig houdt. Die valt in het niet bij de tijd die haar Britse friends aan beauty spenderen.

Barbie-quote

Britse vrouw is ijdeltuit

Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de mooiste van het land? Britse vrouwen zijn gemiddeld 91 uur per jaar bezig met het opbrengen van  make-up. Tijdens het leven van de vrouw is dat meer dan 43 weken. Dit volgens een enquête die onder 1000 vrouwen werd gehouden door St. Ives.

12 % van de vrouwen uit het zuiden van Groot- Brittannië nemen wat meer de tijd om zich op te maken voor een date dan de girls uit het noorden, namelijk bijna 1 heel uur.
33% van de vrouwen zou graag meer tijd over willen houden om zich meer bezig te kunnen houden met het aanbrengen van make-up.
13% van de Britse meiden durft het aan om naakt over straat te gaan.
9% geeft aan zelfs onder dwang van een pistool niet make-up loos over straat te willen.
1% van de Britse gals brengt make-up aan voor het sporten.
8% geeft toe minimaal 30 minuten per week te spenderen aan het bewerken en verbeteren van de foto’s van zichzelf op Facebook.
40% voelt zich zelfverzekerder als hun huid er net zo gezond eruit ziet als die van haar vriendin.
12% overweegt om binnen 5 jaar over te gaan op plastische chirurgie.
40% denkt dat gewichtsverlies het antwoord is op de vraag: “Hoe voel ik me gelukkig?
41% van de geïnterviewden durft niet tegen hun vriendin te zeggen dat een naturel look beter bij ze past uit angst om degene te kwetsen.

pistool-vrouwDe gemiddelde Britse vrouw staat dus bijna een jaar in een mensenleven voor de spiegel, druk in de weer met foundation, primer, fake lashes, BB cream, blusher en eyeliner terwijl haar vrienden haar aantrekkelijk genoeg vinden zonder make-up. Fijne vrienden zijn dat. Avoid? Wat vind jij P.O.D ?

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juli 18 2012. Filed under Beauty, beautynews, Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Vrouwen staan 43 weken voor de spiegel”

  1. ik durf ook wel ‘s nachts naakt over straat te gaan

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021