|

Allergisch? Neem een parkiet als huisdier

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier. Katten, sluierstaarten, chihuahua’s, Nederlanders zijn dol hun beesten en behandelen ze alsof het hun kindjes zijn. Airmagazine is benieuwd naar jouw huisdieren. Vandaag praten we met onze air-girl Femke over haar twee parkieten.

10402591_10154217172830433_5265202536054904091_nStel je even voor!
Ik ben Femke, 32 jaar, en werk als online specialist bij Presenter. En natuurlijk schrijf ik voor Airmagazine! Ik heb een aantal hele onhandige voedsel allergieën (combinatie van onder andere tarwe en soja en een lactose- intolerantie), ik heb allergische astma en kan heel slecht tegen stof, pollen, spuitdeo en rook van open haarden. Ik heb twee Catharina-parkieten en die heten Tommy en Tukkie (TomTom en TukTuk).

Hoe lang heb je je huisdieren al?
Tommie hebben we denk ik nu 5 jaar, Tukkie is een jaartje jonger. Hiervoor hadden we een grasparkietje dat helaas maar 3 jaar oud is geworden.

In wat voor omgeving voelt je huisdier zich helemaal thuis?
Alle vogelsoorten kun je het beste houden in een ruime kooi. De grootte van de kooi hangt af van de vogelsoort. Ook is het handig om op de spijlrichting te letten, zet vogels die naast van vliegen ook van klimmen houden in een kooi met horizontale spijlen. Voor kanaries en zebravinkjes maakt het niet zoveel uit. Daarnaast laten we Tommie en Tukkie er regelmatig uit zodat ze letterlijk even hun vleugels kunnen spreiden. In het begin heeft dit nogal eens tot botsingen met het raam gezorgd, maar inmiddels weet Tommie waar hij kan landen.

parkiet-allergie-airmagazine-air

Wat geef je jouw huisdier te eten?
Ik geef mijn Catharina’s grof parkietenzaad, wat op zich ook niet helemaal geschikt is. Ze zouden eerder speciale vogelbrokjes moeten eten, maar dat weigeren ze. Parkietenzaad is namelijk vooral erg lekker, maar als ze niet gevarieerd genoeg eten dan krijgen ze vitaminegebrek. Daarnaast krijgen ze bijna elke dag een stukje fruit of een plakje komkommer. En als ze de kans krijgen eten ze van ons bord mee: heel vreemd, maar vooral het eiwit van een gekookt eitje gaat er goed in.

femke-parkiet-allergisch-airgirlHoe hou jij je huisdier schoon en gezond?
Ik verschoon een keer per twee weken de vogelkooi, dat moet ook wel in verband met stof. Ik gebruik beukensnippers in plaats van vogelzand. Dit is beter voor mijn astma en de vogels vinden het leuk om erin te scharrelen. Daarnaast laat ik ze dus zo vaak mogelijk los vliegen, badderen ze onder de kraan of gaan ze mee onder de douche.

Is jouw huisdier geschikt voor mensen met een allergie?
Als je geen veren allergie hebt zeker! Ik ben zelf allergisch voor alles met haar, maar ook voor de huidschilfers van naakte katten. Gelukkig heb ik geen last van veren, maar ik ken ook mensen die dat wel zijn…

Lees ook:
Geschikte huisdieren als je allergisch bent
Sanne Kraaykamp over haar Spynxen

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on september 22 2014. Filed under Featured, Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid